Lóerő

2013.02.07. 12:11

A ''hűtlenség'' ára

Elmondom, hogyan lehet 20 perc alatt több tízezer forintot keresni. (Tudom, ez elcsépelt szöveg, sokan próbálkoznak ezzel a kecsegtető ajánlattal, de ígérem, nem kell semmit befizetni a számlámra.)

Halmos György

Itt a biztosítási szezon, lehet vadászni a jobbnál jobb ajánlatokra. Viszonyítási alap, hogy jelenlegi biztosítóm levélben elküldte ajánlatát néhány napja. Szóval körülbelül húszperces mutatvány az internetes oldalon, és már kész is az alkuszcég ajánlata. A legkedvezőbb ajánlat a jelenlegi biztosítómtól származik, a kötelező és a casco éves díját egybevetve az új díj több tízezer forinttal olcsóbb, mint a levélben kapott előző ajánlat. Meglepő, de nem mulatságos. Legfeljebb nekem. Pedig a bónuszom jobb, nem okoztam balesetet, idősebb lettem és érettebb, a kocsim elvileg veszített értékéből, egy alkalommal fizetem be a díjat, banki átutalással. Feltenném az elsőre logikusnak tűnő kérdést, de valószínűleg választ nem kapnék arra, miért "honorálja" a biztosítóm a hűtlenséget. Szerencsére vannak szakemberek, akik választ tudnak adni.

Enzsöl József, az egyik biztosítási alkuszcég szakmai igazgatója azt hangsúlyozta: ilyen kötéseknél érdemes arra is figyelni, hogy a társaság milyen feltételekkel kínálja a cascót, mert abban lehetnek jelentős eltérések a korábbihoz képest. Ugyanakkor elképzelhető az is, hogy a társaság átszámolta a teljes szerződésállományát, így jött ki a jóval kedvezőbb érték. Mindenképpen nyertem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!