Lóerő

2013.08.22. 11:22

Szolgálatban az új motorok

Már használják azt a két motorkerékpárt a Veszprém megyei főkapitányságon, amit a közelmúltban adtak át a Készenléti Rendőrség fővárosi bázisán, a rendőrség állománya országosan félszáz motorral bővült.

Halmos György

Reiter Barnabás alezredes, a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a BMW R 900 RT Police típusú motorral hatra emelkedett a BMW-k száma a főkapitányságon, további két 1300 köbcentiméteres Yamaha és kettő darab 1700 köbcentiméteres Harley-Davidson van szolgálatban.

Az új motorkerékpárok gyárilag speciális rendőrségi feladatokra készültek, bukócsövekkel, megkülönböztető fény és hangjelzésekkel szerelték fel, de lehetőség van a futóművek állítására elől és hátul. Az ABS mellett kormány– és ülésfűtés is van a motorokban. A 878 köbcentiméteres boxermotorral szerelt járművek 61 kilowattosak, vagyis 83 lóerősek.

- A motorok hosszú távon is kényelmesek, megbízhatóak – mondta az alezredes. Szólt arról is, hogy a járműveket speciálisan kiképzett rendőrök használják, akiknek a rendőrségen szervezett motoros képzésen kell helytállniuk, emellett komoly pszichológiai és egészségügyi alkalmassági feltételeknek is meg kell felelniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!