Lóerő

2014.04.10. 08:00

A gumik szakszerű ápolása, tárolása is lényeges szempont

Az utakon közlekedőket sújtó extra terhek és büntetési tételek, a méregdrága üzemanyag miatt sokak számára nagyon fontos szempont az autógumik élettartama.

Szijártó János

Természetesen senkinek nem mindegy, hogy hány évig használhat egy garnitúrát. Zoltai Sándort egy gumiszerviz vezetője érdeklődésünkre elmondta, több összetevőből áll az a feltétel.

- Nem csak a gumi barázdáinak mélysége, hanem maga az anyag állapota is meghatározó az élettartam szempontjából, ráadásul a minőségi, márkás gumik eleve tovább bírják, mint a névtelenek , de a futott kilométer és a jellemző útviszonyok is plusz egyedi tényezőt jelentenek minden gépjármű esetében - mondta a szerviz tulajdonosa.

Zoltai Sándor (jobbra) szerint a gumik tárolása kulcskérdés (Fotó: Szijártó János)

Majd hozzá tette, hogy tapasztalatai szerint egyértelműen tovább használható az a gumi, amelyiket speciális védőanyaggal kezelnek le azokon a részeken, ahol a nap éri. Az anyag a szakszerű kezelésnek köszönhetően regenerálódik, később fárad el , azaz tovább megőrzi rugalmasságát.

- Az éppen aktuális évszakban nem használt gumik tárolása is kellő odafigyelést igényel. Mi például egy sötét, napfénymentes és száraz helységben tartjuk a saját-, illetve ügyfeleink gumiabroncsait. Ez is hozzájárul az élettartam növeléséhez. A melegtől, tűző napfénytől, UV-sugárzástól való megóvás mellett az olajtól, festéktől is meg kell védeni a gumikat - hangsúlyozta Zoltai Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!