Lóerő

2015.10.01. 12:57

Padlógáz kilinccsel előre

Oroszlány - Remekül szerepeltek a veszprémi versenyzők az elmúlt hétvégén rendezett szlalom- futamon.

Heffler Péter

Az idei év egyik utolsó kormánytekergetésén vettek részt a Veszprém megyei autósok az Oroszlányban megrendezett szlalomversenyen, ahol, ha már ott voltak, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A veszprémi autósokra még Tapolcán és Bakonyszentlászlón vár idén szlalomfutam
Fotó: SR Sport Egyesület

Már csak Tapolcán, illetve Bakonyszentlászlón ülnek volán mögé a veszprémi szlalomosok ebben az évben, ezért igyekeznek minden lehetőséget megragadni a kilinccsel előre autózásra. - A Veszprém környéki versenyekről már jól ismert kis csapat vasárnap hajnalban kelt útra, hogy megmérettesse magát egy ismeretlen terepen - kezdte ifj. Mulicz László, az SR Sport egyesület elnöke. - Néhányan már jártak korábbi oroszlányi versenyeken, de most először képviselték Veszprém megyét ilyen sokan. Ez annyira jól sikerült, hogy szinte minden dobogós helyet a kis baráti társaság hozott el - büszkélkedett ifj. Mulicz László, aki hozzátette, hogy a még gyerekcipőben járó oroszlányi futam rendkívül jó reklám volt a sportágnak, hiszen egy pörgős versenyt sikerült lebonyolítaniuk a rendezőknek. Az oroszlányi szervezők egy rövid, ámde annál inkább technikás pályával készültek, aminek első köre olyannyira kibabrált a rutintalan versenyzőkkel, hogy volt, aki eltévedt a bóják között még a rövid nyomvonal ellenére is.

Összesen harminchárman neveztek az oroszlányi gumikoptatásra, ahol a teljesíthető öt körből a legjobb kör-idő számított a végelszámolásnál. Abszolútban a várpalotai Vaczula Péter (Suzuki) végzett az élen az ábrahámhegyi Kandikó Ákos (Trabant) és a balatonfüredi Jantó Attila (FIAT) előtt, de Nagy Richárdot (BMW), ifj. Jantó Attilát (FIAT) és ifj. Mulicz Lászlót (Suzuki) is előkelő helyen intették le.

Múlt heti írásunkban már megénekeltük, hogyan lehet egy Trabanttal BMW-ket, Audikat lenyomni, és ezúttal Vaczula Péter teljesítménye mellett sem lehet szó nélkül elmenni, hiszen a huszon-két esztendős várpalotai versenyzőnek ezt egy Suzukival sikerült elérnie Oroszlányban.

Oroszlányban, hiszen közülük jószerivel aki csak rajthoz állt, dobogóra kormányozta be a versenygépét a szezon egyik utolsó megmérettetésén, amely Vaczula Péter győzelmével zárult

- Igazából még csak egy éve versenyzek, de a sportágat már régebb óta követem - mondta Vaczula Péter. - Voltam pár futamon korábban mint néző, és gondoltam, ezt nekem is ki kell próbálnom. Így hát idén elindultam a Suzukimmal, ami kisebb átalakításokon ment keresztül, így például ki lett keményítve a futóműve, más váltót kapott, hogy rövidebb legyen az áttéte- le, valamint kormányrátét- magasítóval lett felszerelve, és természetesen ki lett pakolva a belseje. Idén minden Dunántúli Szlalomkupa-futamon rajthoz is álltam vele, és eddig nem rossz a mérleg, hiszen két bronz mellett két aranyérmet nyertem, ezzel pedig harmadik helyen állok, ami mellett második vagyok jelenleg a bakonyszentlászlói kupában - árulta még el Vaczula Péter.

A veszprémi szlalomosok és benzingőzőrültek számára pedig folytatás október 10-én Tapolcán.

Október végén zárul a szlalomidény

- Az október 10-i, tapolcai futamra már be is telt a hatvanfős nevezői létszám, míg a bakonyszentlászlói versenyre közel százhúsz autóst várunk. A tapasztalat az, hogy ezek a helyek is hamar elkelnek. A veszprémi különítmény is nagy létszámban, tizenöt fővel képviselteti majd magát mondta ifj. Mulicz László, az egyik szervező.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!