Lóerő

2016.03.24. 14:00

Oroszlányi gumifüstölés: három kategória- és egy abszolút győzelem a megyei termés

Megyei körkép - Negyven autós és nyolc quados vett részt az idei első oroszlányi futamon, ahonnan a megyei versenyzők három kategória- és egy abszolút siker mellett még egy-egy összetett, illetve kategória- ezüstöt és -bronzot „szállítottak” haza.

Heffler Péter

Múlt hétvégén rendezték az idei első - összességében negyedik - oroszlányi szlalomversenyt, melyre igen népes mezőny, közel negyven autós és nyolc quados nevezett. A száguldásból természetesen a Veszprém megyei versenyzők sem maradhattak ki, akik összesen hét dobogós helyet is bezsebeltek.

- Elsőként a sportág helyi szerelmeseinek találták ki ezt a versenyt - az elején például még csak kézi időmérés volt -, mára viszont profi körülmények közepette rendezik, és igen szépen kinőtte magát ez a futam - mondta ifj. Mulicz László, a segédkező SR Sport egyesület elnöke. - Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a mostani szlalomozásra az ország minden részéről érkeztek autósok, sőt, még a határon túlról, Szlovákiából is neveztek. A népszerűsége pedig abból fakad, hogy remek gyakor-lási lehetőséget biztosít egy-egy bajnoki futam között - tette hozzá ifj. Mulicz László, aki az N1-es kategória élén végzett.

Hozzá hasonlóan a többi megyei induló is remekül tekergette a kormányt, akik közül kiemelkedett Osváth Zsófia teljesítménye. A veszprémi hölgy élete második futamán szerepelt, és egyből kategóriagyőzelemnek örülhetett egy 1000-es Nissan Micrával. Rajta kívül Vaczula Pétert illeti dicséret, aki A2-es kategóriában lett második, valamint a szentgáli Temesvári Miklóst és Temesvári Martint, akik ugyan nem fértek fel a hátsókerekesek között a dobogóra, de pazarul „gépészkedtek”.

Osváth Zsófia a Nissan Micra volánja mögött élete második futamán máris kategória- győzelemnek örülhetett (Fotó: SR Sport Egyesület)

Az SZ&T-T Rally Team csapatát erősítő Nagy Richárd ugyanebben a kategóriában első, Ender Attila pedig harmadik helynek örülhetett. Kandikó Ákos és Pathy László autózása mellett sem lehet szó nélkül elmenni, előbbi Trabantjával abszolút első, utóbbi egy Trabant hibriddel abszolút másodikként végzett. A FIAT Puntóval versenyző, balatonfüredi Jantó család három tagjának ezúttal nem volt szerencséje, ők technikai okok miatt kénytelen voltak idő előtt feladni a versenyt.

Ifj. Mulicz Lászlótól megtudtuk, hogy legközelebb az Eger-ralin - itt a veszprémiek versenybírói feladatokat is ellátnak -, azt követően pedig a Rakpart Szlalomon és a nagykanizsai szlalomfutamon lehet majd szorítani a megyei indulókért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!