lóerő

2018.08.26. 08:00

Oldtimereket csodáltak a nyaralók Balatonkenesén

Augusztus 17-18-án rendezték meg a BMW Old Timer Tabu Kupát Balatonkenesén. A hagyományos, faépítésű vitorlások regattája egyben Bujtor István emlékverseny volt, amelyen a tradicionális vitorlások mellett szerepet kaptak a veterán autók is.

Molnár Sándor

A veteránok között érdekes színfolt volt a BMW által a háború után gyártott 300 köbcentis Isetta

A Tabu kupa ünnepélyes balatonfüredi megnyitóján a résztvevők megkoszorúzták Bujtor István szobrát, majd az autók elindultak Tihanyba, a dörgicsei veteránautó-múzeumba és Alsóörs érintésével vissza Kenesére, ahol a túra fogadással zárult.

A Fiat 124 Spiderhez Sergio Pininfarina tervezett karosszériát és Abarth motorral látták el

Az egyes helyszíneken a szépen karbantartott, régi autócsodák konvoja megállt egy-másfél órára, hogy az érdeklődők megcsodálhassák és lefényképezhessék őket.

A veteránok között érdekes színfolt volt a BMW által a háború után gyártott 300 köbcentis Isetta

– A Tabu vitorlás kupa a klasszikus hajók versenye, amit már 20 éve megrendezünk. Két évvel ezelőtt a kupát egyben Bujtor István emlékversenyként szervezzük meg, aminek a prológja a veterán autófelvonulás – mondta el Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, aki egy kis 1957-es BMW Isettával érkezett Alsóörsre, a Sirály parkba. Az idei, meghívásos felvonuláson 19 autó, zömében Mercedesek vettek részt, de érkezett Rover, BMW, MG és egy Fiat 124-es is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!