Lóerő

2022.06.01. 13:00

Veterán gyönyörűségek versenye lesz Balatonfüreden

A Balaton Classic veteránautó verseny célja ezúttal Balatonfüred. A Balatoni Hal- és Borünnep részeként az idén 15 éves futam, mintegy 140 különleges járműve vonul majd végig a Tagore sétányon, június 4-én szombaton.

Napló

Egy ehhez hasonló Delorean DMC-12 is érkezik Füredre, ami a Vissza a jövőbe amerikai filmből lehet ismerős

Forrás: internet

Megtudtuk, a Balaton Classic verseny közúton zajlik, de nem a gyorsaságról szól, sokkal inkább egy turisztikai célú, tájékozódási és ügyességi verseny a Balaton-felvidéken. Az ország egyik legnépszerűbb veteránautó versenyén ezúttal is limitálták a résztvevők számát. A mezőnyben különböző sportautók szerepelnek, köztük több Ferrari, Porsche, Lamborghini vagy éppen Alfa Romeo, felvonul több hatvan évesnél is idősebb MG, egy gyönyörű 1941-es Cadillac Fastback Coupe, a rangidős jármű egy 99 éves Salmson lesz.

A program június 4-én, szombaton reggel 9 órakor veszi kezdetét. A rajt a balatonfüredi Sundance Parkban lesz, és ide is érkezik vissza a mezőny 17 órakor. A Tagore sétányon várhatóan 16 órától lesznek láthatók a veteránok és youngtimerek, amelyek a Vitorlás térre is kihajtanak. A Balaton Classic jubileumi futama szervesen kapcsolódik a Balatoni Hal- és Borünnephez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!