Lóerő

2010.10.28. 14:40

A családban maradt

Várpalota - Negyed évszázaddal ezelőtt, 1984-ben alapította meg gépjárműjavító és -szerelő vállalkozását Mészáros Sándor, s a műhely mára két helyszínen működő, modern Suzuki márkakereskedéssé és szervizzé nőtte ki magát.

Szabó Péter Dániel

A hősidőkben, a '80-as években jól ment az üzlet a Várpalotához tartozó Inotán, a környékbeli autósok között hamar népszerűségre tett szert a műhely. Közel 10 esztendővel később, 1993-ban aztán a Suzuki partnerségre kapott lehetőséget Mészáros Sándor, s azóta családi vállalkozásként márkakereskedést és szervizt üzemeltet a településen. Persze nem volt könnyű az elmúlt 25 esztendő, csupán a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően tudott és tud ma is sikeresen működni a Mészáros Autó Kft. 
- Már 1994-ben környezetvédelmi vizsgálóállomást létesítettünk, '96-ban pedig meghatározott típusoknál beindítottuk a műszaki vizsgáztatást. Az ezredfordulón Euromobil partner eredetiségvizsgáló állomást hoztunk létre, 2001-ben pedig bevezettük az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert, ezzel is mintegy jelezve az ügyfelek iránti elhivatottságunkat - mondja ifj. Mészáros Sándor ügyvezető igazgató, aki munkában ma is igen aktív édesapjától vette át a képzeletbeli stafétabotot.
 Az első generációs Swift modell, majd a Wagon R+ sikere miatt azonban nem szállt a tulajdonosok fejébe a dicsőség, további személyi és tárgyi fejlesztésekben látták biztosítottnak a hosszú távú működést. Ennek eredményeként 2002-ben egy nyertes pályázat útján a Közlekedés Felügyelet vizsgabázist nevezett ki a vállalkozásban, míg 2004 áprilisában a várpalotai hipermarket szomszédságában nyitották meg modern szervizüket. 

- Azóta két helyszínen működik a cég. Az új autók értékesítését inotai telephelyünkön végezzük, míg a szerviz a már említett helyszínen üzemel - jegyzi meg ifj. Mészáros Sándor. A hivatalos Suzuki márkaszervizben egyébként nemcsak a cég Magyarországon (is) készülő négykerekűivel foglalkoznak, a környékbeli autósok közül márkától függetlenül sokan megfordulnak a Mészáros család műhelyében. Nem is csoda, hiszen helyszíni kárfelvétel, biztosítási ügyintézés, gumiabroncs szerelés, futómű állítás és fényezés is gazdagítja a szolgáltatások körét, de sérült kocsik karosszériás és lakatos munkáit is elvégzik.  A műszaki vizsgáztatással együtt a zöld kártya kiadásához szükséges ellenőrzések és az eredetiségvizsgálat is jól működik, de az utóbbi időben az autómentés is igen népszerű  sorolja az ügyvezető, aki nem titkoltan büszke a jól működő, impozáns márkaszervizre.

- Persze a vállalkozás sikeréhez - teszi hozzá - szükség van a jól eladható gépjárművekre is. A hazánkban gyártott Splash, SX4 mellett a közelmúltban piacra dobott új generációs Swift most a sláger. Ugyan első látásra csak minimális formai változtatásokat lehet észrevenni az autón, ám a motortól kezdve a kasztnin át egészen a belső tér kialakításáig egy teljesen megújult gépjárművel van dolgunk, amitől sokat vár az anyacég, s mi magunk is. Tesszük ezt például azért, mert a biztonság területén rengeteget lépett előre a Swift. Az Euro NCAP törésteszten úgy szerzett maximális öt csillagot, hogy sok nemzetközi szinten is etalonnak számító autómárkát utasított maga mögé az elért pontszámok tekintetében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!