Látványos csatákat vívtak

2018.07.21. 08:00

Bivalyerős autók, profi pilóták és pár centi a rajthoz álló autók között

A Drifting.hu komoly időutazásra csalogatta az érdeklődőket a múlt hét végén, hiszen a Nemzetközi Retro Mobil Fest és a pályákon versenyző sok-sok Lada a múltba, míg a több száz lóerős driftautók már a jövőbe repítették a nézőket.

Molnár Sándor

Egy hónap múlva, augusztus végén ismét driftpilótáktól lesz hangos és gumifüstös a Rabócsiring Fotó: Drifting.hu

A 30 ezer négyzetméteres kiállítói terület a nyugalom szigete, míg a pálya a kőkemény harcok színtere volt ismét. A szombati edzésnap, majd a Ladaracing All Star Gála futamai után a driftversenyzők állhattak rajthoz, hogy meghódítsák a több áldozatot is szedő máriapócsi falat, és hogy a bíráknak és a nézőknek megmutassák, mire képesek. A Street kategória futamait a múlt hét végén Kéninger Ádám nyerte, aki elismerte, hogy bizony a máriapócsi pálya nem a legkönnyebbek egyike.

Egy hónap múlva, augusztus végén ismét driftpilótáktól lesz hangos és gumifüstös a Rabócsiring Fotó: Drifting.hu

– A Rabócsiring szerintem nem egy egyszerű pálya, nagy tempóval kell megérkezni, hogy végig szépen lehessen tartani a lendületet, mert az összes érintési pontot csak úgy lehet megcsinálni, ha nem zökken ki a sofőr a tempóból meg a ritmusából – nyilatkozta a kategória győztese, aki elárulta a siker receptjét is. – A győzelemhez szerintem az járult hozzá, hogy el kellett hitetnem magammal: ha a lehető legnagyobb sebességgel bedobom az első kanyarba az autót, akkor képes leszek jó helyre terelni. Egyre agresszívabb meneteket próbáltam összehozni, a beesési sebességemet futamról futamra növeltem, ahogy egyre jobban biztosnak éreztem magam alatt a gépkocsit. Terhelésváltásoknál pedig próbáltam minél higgadtabb maradni, és elkerülni a hirtelen mozdulatokat, hogy szép egybefüggő legyen az egész futam. Természetesen a csapatom nélkül az egész nem sikerült volna – fogalmazott.

A Street kategória versenye után következtek a Pro2 kategória összecsapásai, amelyek már szinte Pro-szintű csatákat és izgalmakat hoztak, hiszen a pilóták már itt is egymás ellen küzdenek, kilincs a kilincsen. A csillagok állása most Piskolty Kevinnek kedvezett, aki ismét összeszedetten és precízen versenyzett az egész hétvége során. Az esti órákban pedig már minden néző libabőrös volt, és nem a nyári szellő miatt, hanem a fantasztikus Pro-csaták miatt, amelyeket a versenyzők vívtak egymással. Bivalyerős autók, profi pilóták és azok a pár centik az autók között… Pro kategóriában a hétvége legjobbja Zamecz Norbert lett.

Egy hónap múlva, augusztus végén ismét driftpilótáktól lesz hangos és gumifüstös a Rabócsiring. A Trackwood Drift Fesztiválon nemcsak magyar pilóták küzdenek meg egymással, hanem felveszik a kesztyűt a DriftAllstars és az EEDC, azaz az Eastern European Drift Championship legjobb driftversenyzőivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!