Lóerő

2010.07.20. 13:56

Együtt buliztunk az F1-es pilótákkal Londonban

Az F1csatorna kolléganője részt vett a Brit GP hivatalos afterpartyján, Londonban.

Napló Online

Egy fárasztó, de igen eseménydús F1-es hétvége után az újságírók többsége azonnal repülőre ül, és hazamegy, ám én még egy fél napot Londonban szerettem volna tölteni. Mikor hét elején kiderült, hogy éppen itt fogják megrendezni a hivatalos afterpartyt, nem tudtam ellenállni a kísértésnek Ilyen eseményen eddig még úgysem voltam.

A party szervezője ugyanaz az "Aura GP lounge" nevű cég volt, akik a szerdai bált is rendezték. DJ-ként Jaime Alguersuari (Scuderia Toro Rosso) érkezésére is számíthattunk, ami - ismerve Jaime stílusát - egy jóval kötetlenebb rendezvényt jelentett. Bár még csak hallomásból, pletykákból ismertem Jaime-t ilyen szerepkörben, nagyon kíváncsi voltam rá, hogy milyen zenét hallhatunk majd tőle. Amikor összefutottunk a paddockban, megkérdeztem biztos, ami biztos alapon, hogy jön-e a buliba, melyre határozott "igen" volt a válasz. A hétvégéje nem sikerült túl jól, vasárnap csak a 18. helyről indulhatott, a futamon pedig kiesett.

A londoni buli hivatalosan 21:30-kor kezdődött volna, ám akkor még zajlott a labdarúgó világbajnokság döntője, így senki sem volt ott. Én is a szállodában néztem a meccs végét, mert csak akkora értem vissza Silverstone-ból. A spanyolok góljánál üdvrivalgásban tört ki a környék, elkezdtek tűzijátékozni, dudálni, ünnepelni az emberek.

10 óra után nem sokkal elsétáltam a buli épületéig, ami kétsaroknyira volt a szállásomtól. A helyszín a "Centre point" nevű irodaépület, mely London legelső felhőkarcolója volt a maga 32 emeletével. Tényleg a központban volt az épület, a híres Oxford Street bevásárló utca közelében. A boltok ugyan már régen zárva voltak, de még mindig nagyon sokan jártak az utcán.

A bejárat mellett egy Red Bull Racing versenyautó volt kiállítva. Egy egyszerű kordonnal volt körülvéve, és egy őr vigyázott rá. Semmi felirat vagy plakát nem volt kitéve, egy kicsit sivár volt a dolog, és szerintem nem egy ember elsétált mellette anélkül, hogy tudatosult volna benne az, hogy egy F1-es autó van tőle pár méterre kiállítva.

A belépésnél sokáig keresgélték a nevemet a listám, én pedig közben a többi híres résztvevőt próbáltam kideríteni ugyaninnen. Annyit láttam csak, hogy valaki lesz ott a Force India csapattól. A szervezők nem mondták el, hogy kikre lehet számítani az este folyamán, egyedül azt említették, hogy Jenson Button nagy eséllyel ott lesz. Természetesen pont ő nem volt ott, állítólag azért, mert másnap délelőtt egy PR eseményen kellett részt vennie egy másik országban. Ez a kifogás gyakran előkerül a F1 háza táján.

A bejáratnál lévő fotósok már barátságosabbak és közlékenyebbek voltak. Kiderült, hogy a Sugababes ide is hivatalos (a bálon is ott voltak, de itt nem énekeltek, csak buliztak), valamint több pilótát is várnak.

Felmentem a 31. emeletre, ahol a buli helyszíne volt, de még mindig alig voltak. A kilátás viszont pazar volt, az italok pedig ingyen voltak (a belépő ára elég borsos volt, ezt bőven fedezte, legalábbis az én esetemben).

Lassan gyűltek az emberek, Gary Paffett managere volt az egyetlen, aki ismerős volt. Vele, és a társaságával beszélgettem, amikor egyszer csak megláttam Felipe Massát és Lucas di Grassit tőlem nem messze táncolni. Massa jókedvű volt, nem olyan morcos, mint Silverstone-ban. Fairuz Fauzy-t a Lotus tesztpilótája is felbukkant egyszer a tömegben.

 

Hamarosan Sakon Yamamoto (HRT F1 Team) is megérkezett, és ő állt be DJ-nek egy időre. Alguersuarinak még nyoma sem volt akkor. Valamikor hajnali 2 körül jöhetett, és rögtön leváltotta Sakon-t.

A party további eseményei és képei ide kattintva elovashatók, illetve megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!