Lóerő

2017.11.26. 10:00

Előzetesen leinformált, állapotfelmérésen átesett kocsik a használtautó kínálatban

A harmadik negyedévben tovább nőtt a használt autók eladása az országban. Az adatok tükrében arra a kérdésre kerestük a választ, hogy ha már használtat veszünk, miért érdemes kereskedésből vásárolni.

Molnár Sándor

Mindenféle kocsit keresnek a vevők, talán ennek is köszönhető, hogy ilyen széles a választék a kereskedésben

Évről évre nő a kereslet a hazai és az import használt autók iránt. Mindenféle kocsit keresnek, nincs kiemelt kategória, bár mostanában nagyobb érdeklődés tapasztalható a hibrid autók iránt – tájékoztatott Oláh Edina, az egyik nagy veszprémi használtautó-kereskedés irodavezetője. Elmondta még, hogy a használt autóknak megvan az az előnyük, hogy valaki már szervizelte őket. Ezek a gépjárművek árban és kategóriájukban jóval az új autók piaci értéke alatt vannak. A kereskedésbe beadott gépjárművekről előzetesen információt kérnek, vagyis az eladó hozza az autóval a szervizhátterét is.

Mindenféle kocsit keresnek a vevők, talán ennek is köszönhető, hogy ilyen széles a választék a kereskedésben

A prémium kategóriás kocsiknál már a kulccsal leinformálható, hogy milyen időintervallumokban volt szervizelve az autó. Persze, mint kiderül, a mai napig is vannak olyan szervizek, ahol nem pecsételnek, vagy nem vezetik a digitális szerviznaplót. Az ügyeskedések felderítésére megvannak az eszközeik a kereskedésben. Állapotfelvételi lap készül a bizományos autók átvételekor, amelyen feltüntetik, ha korrodáció, törés, újrafényezés, nagyobb festékvastagság látszik valahol, és ezeket jelzik a vevőnek is. A cégesen vásárolt autókra fél év garanciát adnak.

Mostanában nagyobb érdeklődés tapasztalható a hibrid autók iránt – vélekedik Oláh Edina Fotó: Molnár Sándor

A plusz szolgáltatás az állapotlap és az, hogy a saját szervizükben ki tudják szűrni az esetlegesen felmerülő hibákat az állapotfelmérés során. Így a vevő tájékoztatást kap arról, ha valamilyen hiányossága van a járműnek. A vásárlónak lehetősége van arra, hogy elhozzon magával egy ismerős szerelőt, illetve az autó mozgatása is megoldható egy, a vevő által preferált szervizbe.- Nekünk nem az a célunk, hogy úgy adjunk el járművet, hogy visszahozzák hozzánk, és a majdani vevőnek rossz élménye legyen. Azt szeretnénk, hogy mindenki elégedetten távozzon – vallja az irodavezető.Végezetül néhány jó tanács használt autó vásárlásához, eladásához. Ha nem sürgős, ne kapkodjanak, várják ki a megfelelő gépkocsit vagy vevőt. A kiszemelt autóról kérjenek le minden szervizinformációt. Ha lehetőségük van rá, vitessék el szervizbe a járművet még a megvétel előtt, utána pedig kössenek rá biztosítást a lehető leghamarabb, mert a közlekedés veszélyes üzem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!