Lóerő

2015.08.04. 16:58

Északot is megjárták a veterán motorosok

Tapolca - Épségben megérkezett egy hónapos, közel tízezer kilométeres motoros körútjáról kedden délután a Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület három tagja.

Tóth B. Zsuzsa

A nagyszabású északi túra során Mohos Csaba, Krejczinger István és Schenek Balázs eljutott Nordkappra is. Az út 10 országon át vezetett, közben számtalan ismerőst szereztek, sokan segítették őket. Balesetveszélyes és mulatságos helyzetek váltották egymást, aludtak szalmaboglyában és padon, a puha ágy luxust jelentett.

A megérkezést követően Mohos Csaba, Krejczinger István és Schenek Balázs segítőjük közül Páhi Zoltánnal és Varga Lászlóval (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Azonban a legnagyobb vészhelyzetekben mindig kéznél volt egy önzetlen támogató. Cseh, svéd, ukrán veterán motor gyűjtők, szerelők siettek segítségükre. Befogadták és jól tartották őket több testvértelepülésen. Az átlag ötven éves, felújított Danuvia motorok ugyan gyakran lerobbantak, de így is naponta négy-ötszáz kilométert robogtak, sokszor éjjel-nappal a kitartó rozsdamarók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!