Lóerő

2012.04.27. 09:03

Ha elfárad a gumi...

Tapolca - Napjaink nehéz anyagi körülményei, a közlekedőket sújtó extra terhek és büntetési tételek, a méregdrága üzemanyag miatt sokak számára nagyon fontos szempont az autógumik élettartama.

Szijártó János

Egyáltalán nem mindegy, hogy hány évig használhatunk egy garnitúrát. Zoltai Sándort, a tapolcai gumiszerviz vezetőjét erről kérdeztük.
 
- Mindenképpen több összetevős ez a dolog, ugyanis nemcsak a gumi barázdáinak mélysége, hanem maga az anyag állapota is meghatározó az élettartam szempontjából.
 
- A minőségi, márkás gumik eleve tovább bírják, mint a "névtelenek", de a futott kilométer és a jellemző útviszonyok is tényezőt jelentenek.
 
- Egyértelműen tovább használható az a gumi, amelyiket speciális védőanyaggal kezelünk le azokon a részeken, ahol a nap éri. Az anyag a kezelés folytán később "fárad el", azaz tovább megőrzi rugalmasságát.
 
- Az éppen aktuális évszakban nem használt gumik tárolása is kellő odafigyelést igényel. Mi például egy sötét, napfénymentes és száraz helyiségben tartjuk a saját, illetve az ügyfelek gumijait. Ez is hozzájárul az élettartam növeléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!