Lóerő

2014.07.31. 14:43

Heti tipp - Utazás, nyaralás lakókocsival

Az utolsó nyári hónapot is sokan használják ki nyaralásra, utazásra. Aki lakókocsival indul útnak, a szokásosnál is alaposabban készüljön fel. Borbás László autószerelő-mester ad tippeket.

Munkatársunktól

Annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen az utazás, indulás előtt érdemes szervizben átvizsgáltatni az autót, a fékeket, a motort, a lámpákat, a gumikat. Nem mindegy, milyen autó után milyen lakókocsit teszünk. Az autó műszaki paramétereitől függ az, hogy milyen eszközöket vontathat.

Fontos a vonóhorog teherbíró képessége, a motor teljesítménye, valamint a kuplung jellemzői, ugyanis arra is nagy terhet ró a vontatás. A felszerelés előtt mindenképpen szakember véleményét és segítségét kell kérni.

A lakókocsi akadályozza a vezetőt a kilátásban, ezért szükséges póttükör felszerelése is. A lakókocsi az autó haladási sebességét és fogyasztását is befolyásolhatja, az utazás tervezésénél arra is figyelemmel kell lenni. Az sem mindegy, milyen kerékpártartót szerelünk fel a személygépkocsira. Minden esetben a gyári előírások a meghatározóak. Ha a tartó eltakarja a rendszámtáblát vagy az égőket, akkor úgy kell átszerelni azt, hogy az azonosító jól látható legyen, a lámpákat pedig a jármű mögött haladók is láthassák.

Címkék#lakókocsi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!