Lóerő

2017.01.17. 19:10

Hidegben is autózunk

Megyei körkép (Napló-információ) - Az elmúlt időszak hideg időjárása ismét felhívta a figyelmet a járművek téli használatának várható nehézségeire.

Napló-információ

Az igazi tél beköszöntével ismét kiderült, hogy Magyarországon sem elképzelhetetlenek a mínusz 20 Celsius-fok alatti hőmérsékletek, az átmeneti enyhülés után ráadásul ismét kemény hidegek várhatók. Komoly mínuszok esetén a megbízható indulás és motorműködés érdekében kiemelten fontos a minőségi üzemanyag használata.

A téli felkészülés jegyében még most sem késő megtenni a legfontosabbakat. Télen a szokásosnál is nagyobb figyelmet érdemel a dízel üzemanyagok összetétele a megbízható motorindítás és a problémamentes közlekedés érdekében. A só korróziós hatásainak kivédése érdekében át kell nézni a jármű alvázvédelmét és fényezését.

Havas úton jó szolgálatot tehet a hólánc, tanuljuk meg a használatát Fotó: Shutterstock

A hűtővíz- és ablakmosótartályt mindig fagyálló folyadékkal kell feltölteni. A téli szélvédőmosó folyadékok késleltetik a jégképződést a szélvédőn, és a fúvókákat is jégmentesen tartják, így télen is tisztán láthatja a külvilágot. A szélvédő rendszeres belső tisztításával megelőzhető a párásodás.Mindig legyen kéznél a jégkaparó, a kézi kefe vagy seprű, indítókábel (bikakábel), takaró és hólánc.

Érdemes garázsban vagy fedett helyre parkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!