Egész nap tekergették a kormányt

2020.11.15. 07:00

Izgalmas orfűi szlalomverseny kiemelkedően sikeres Veszprém megyei autósokkal

Az őszi pihenőre tért Orfűi-tó csendjét most a nyaralók helyett a versenyautók hangja törte meg, hiszen a fürdő előtti parkolóban rendezte a Wild Dogs Slalom Kft. idei negyedik, egyben utolsó szlalomfutamát, a Sopia-Net Gálaversenyt.

Napló

A fotón a Veszprém megyei díjazottak az orfűi díjkiosztó után: Szollár Norbert, Szalay Milán, Mulicz László, Sipos István, Ender Attila, Hodoscsek Zoltán Fotó: Napló

A hajnalban érkező versenyzők lepakoltak a kempingben kialakított szervizparkban, majd a nevezést követően, már fél kilenctől körözhettek is a technikásan kialakított szlalompályán. Az éjszakai eső és pára még órákon át éreztette hatását, így a nehezen száradó aszfalton az első körben még nem születtek kiugró eredmények. A megrendezett négy kör azonban bőven elég volt ahhoz, hogy mindenki kiautózza magából a lehető legjobbat, így a nap végére mindenkinek volt egy tuti köre, ami alapján értékelhették.

A nap folyamán szinte megállás nélkül tekergették a kormányt, csak néha-néha kellett megállni egy-egy lerobbant autó miatt, amiket hamar letoltak a pályáról. A technikás nyomvonal az elején még sokakon kifogott, és a kevés bójahiba mellett a mezőny fele pályatévesztésbe is belefutott, de mindenkinek lett legalább egy értékelhető köre. Ezért mondják, hogy az autóversenyzés komoly sport, mert az autó nyújtotta technika mellett fejben és erőnlétben is topon kell lenni.

A verseny abszolút elsőségét a pécsi bajnokság futamain idén már harmadszor a tapolcai Szollár Norbert hódította el Suzukijával, akit a Toyotával versenyző, veszprémi Megyes Zoltán és a szintén veszprémi, BMW-vel versenyző Ender Attila követett a dobogón.

A verseny kategóriáinak legjobbjai, 1. kategória: I. Mulicz László (Veszprém), II. Sebestyén Krisztián, III. Nagy Sándor. 2. kategória: I. Szollár Norbert (Tapolca), II. Laczkó Csongor, III. Kurdi Lajos Ádám (Várpalota). 3. kategória: I. Megyes Zoltán, II. Váradi Zoltán, III. Biros Adrián. 4. kategória: I. Németh Péter, II. Sipos István (Vp.), III. Takács László Mátyás. 5. kategória: I. Ender Attila (Veszprém), II. Hodoscsek Zoltán (Vp.), III. Szalay Milán (Vp.). 6. kategória: I. Pécsvári József Alex, II. Niedetzky Csaba. 7. kategória: I. Dicső Dominik, II. Tóth Gergő Soma, III. Resál Martin. 8. kategória: I. Novák Tamás, II. Bagyinszki János, III. Réb Krisztián. 9. kategória: I. Juhász Judit Lilla, II. Barakkó Bernadett, III. Modrovics Mónika. 10. kategória: I. Mészáros Attila, II. Bózsa Gergő, III. Ambrus Krisztián.

A 2020-as Wild Dogs Szlalombajnokság végeredménye négy verseny alapján, abszolút: 1. Szollár Norbert (Tapolca), 2. Ender Attila (Veszprém), 3. Tisza Ákos.

A kategóriák dobogósai, 1. kategória: I. Mulicz László (Veszprém), II. Problémás Trabantos, III. Pathy László (Vp.). 2. kategória: I. Szollár Norbert (Tapolca), II. Tisza Ákos, III. Till István. 3. kategória: I. Tóth Gergely, II. Biros Adrián, III. Bíró Dávid. 4. kategória: I. Németh Péter, II. Kacsora József, III. Tóth Máté. 5. kategória: I. Ender Attila (Veszprém), II. Szabados Tamás, III. Harasztia Zsolt. 6. kategória: I. Pécsvári József Alex, II. Lovász Róbert (Tapolca), III. Todero Zoltán. 7. kategória: I. Dicső Dominik, II. Tóth Gergő Soma, III. Resál Martin. 8. kategória: I. Réb Krisztián, II. Bagyinszki János, III. Milisits György. 9. kategória: I. Juhász Judit Lilla, II. Modrovics Mónika. 10. kategória: I. Ambrus Krisztián, II. Kovács Félix, III. Bózsa Gergő.

A fotón a Veszprém megyei díjazottak az orfűi díjkiosztó után: Szollár Norbert, Szalay Milán, Mulicz László, Sipos István, Ender Attila, Hodoscsek Zoltán Fotó: Napló

A következő verseny már ismét a DSZK-s pontgyűjtő megmérettetés lesz, amire november 22-én Veszprémben kerül sor, ahol egyszerre két futamot is rendeznek, hiszen a bajnokság kilencedik és tizedik versenyének is a Veszprém Aréna parkolója ad majd otthont. Izgalmas futammal készül a szervező T&T Szlalom SE és az SR Sport Egyesület, mert két külön nyomvonalú pályát terveznek, amit külön fognak majd értékelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!