Lóerő

2017.08.31. 16:05

Lenyűgöző karosszériák - Japán gépcsodák a szentkirályszabadjai repülőtéren

Másodszor rendezték meg a Toyota-Lexus sportautó-találkozót a repülőtéren a napokban.

Marton Attila

A tavalyihoz hasonlóan az autók szépségversenye mellett amatőr gyorsulási és szlalomverseny is színesítette a prog-ramot, mondta kérdésünkre Koszorus Kornél főszervező, aki országosan több klubbal is felvette a kapcsolatot a rendezvény előtt, így szép számmal érkeztek résztvevők az ország más részeiből is.

A találkozó népszerűségét jelzi, hogy 170-nél is több autó - az 1970-es évek végétől napjainkig gyártott kocsik, köztük olyan kuriózumok, mint a Toyota Supra MK4 vagy Toyota AE86 - gördült be a reptérre, a közönség létszáma pedig meghaladta a 360-at. Újdonság volt, hogy a főszervező és önkéntes segítői driftsarkot alakítottak ki, ahol számos sofőr hódolt az autók csúsztatásának a közönség legnagyobb örömére. A szentkirályszabadjai találkozó és a versenyek moderátora a motorsport egyik legismertebb szereplője, Kőváry Barna műsorvezető volt.

 

Koszorus Kornél kiemelte, igyekeztek kidomborítani a rendezvény családi jellegét, így amíg a szülők az autókban gyönyörködtek, addig a gyerekekkel óvodapedagógusok foglalkoztak, az apróságok például aszfaltkrétával rajzolhattak és sárkányt eregethettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!