Legyél te a navigátor!

2018.01.18. 10:00

Jótékony célú száguldás Nórikáért

Január 20-án, szombaton 9 és 16 óra között jótékony célú élményautózást rendez az SZ&T-T Rally Team csapata a Veszprém Aréna parkolójában.

Molnár Sándor

Egy korábbi Napló-kupa résztvevői a Veszprém Arénánál. Ilyen és ezekhez hasonló autókba is beülhetnek a vállalkozó kedvű nézők Fotó: Molnár Sándor

A nevezés lezárult, hetvenen jelentkeztek, hogy versenyautójukkal végigszáguldjanak az 1200 méter hosszú pályán.

Egy korábbi Napló-kupa résztvevői a Veszprém Arénánál. Ilyen és ezekhez hasonló autókba is beülhetnek a vállalkozó kedvű nézők Fotó: Molnár Sándor

Ezen a különleges Napló-kupa-rendezvényen nem lesz időmérés. A szervezők célja az, hogy a kijelölt pályán minél több gyors kört tegyenek meg a jelentkezők. A vállalkozó kedvű nézők beülhetnek a rutinos szlalom-, rali- vagy driftpilóták mellé, hogy belülről tapasztalják meg, milyen érzés versenytempóban száguldani. A közönség számára ingyenes a program, de az autókba beülni csak felajánlás fejében lehet, mert egy jótékonysági akció is kapcsolódik a szombati programhoz. Az akciót a leukémiával küzdő, hétéves kislány, Nóri megsegítésére szervezik, amelyhez a Telekom Veszprém kézilabdázói felajánlottak egy dedikált sálat, amire a közösségi portálon január 19-én éjfélig, illetve 20-án a helyszínen lehet licitálni. Az árverésből és az autózásból befolyt összeget teljes egészében a gyógykezelésre ajánlják fel a szervezők.

Az anyuka, Barbaricsné Draskovics Diána nagyon szép kezdeményezésnek tartja az akciót. Nórika állapotával kapcsolatban elmondta, hogy jelenleg jól van a kislány. A betegségét 2017. április 28-án diagnosztizálták, május 2-án kezdődött el a gyógyítása, amely két évet vesz igénybe. Az első nyolc hónap aktív kezelés december 20-án letelt. Túl vannak egy műtéten, kéthetente ellenőrzésre járnak, négyhetente pedig lumbálásra. Az anyuka elmondta még, hogy sok embert megérintett Nóri küzdelme, az, hogy nem hagyja, hogy legyőzze őt a betegség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!