a robogózás kultúrájára is hatni akarnak

2020.06.11. 14:00

Közös guruláson vettek részt a veszprémi vespások

Igazi dolce vita hangulata volt a Vespa Baráti Kör múlt szombati, első közös gurulásának a megyeszékhelyen, az eseményen 17 hobbimotoros vett részt 16 olasz „darázzsal”. A veszprémi kört csodálatos megállókkal, beszélgetésekkel, sok nevetéssel, illetve limonádéval, kávéval és fagyival színesítették a vespások.

Molnár Sándor

Forrás: Vespa Baráti Kör

Június hatodikára szervezték a veszprémi baráti kör tagjai az idei első robogós gurulásukat a megyeszékhelyen. Az olasz életérzést megtestesítő, 16 vidám motorral érkező vespás egy kellemes délutánt töltött együtt, miközben ellátogattak Veszprém legszebb helyeire a ragyogó napsütésben.

A június eleji veszprémi közös robogózás résztvevői Fotó: Vespa Baráti Kör

A program főszervezője, Steffek József, Steffi lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a karanténos időszak után már nagyon vágytak egy közös motorozásra. Idén júniusban elmarad a Harley-fesztivál és az országos márkatalálkozójuk is, ezért úgy gondolta, hogy a nyári hétvégékre közös programokat szervez az olasz robogók tulajdonosai számára. Hozzáfűzte, sokan kételkednek benne, hogy a kiskerekű motorokkal lehet jót motorozni, és vannak, akik úgy vélik, hogy kevés a „darazsas” Veszprémben, ezért most megmutatták magukat. A főszervező néhány érdeklődőnek még a saját motorjait is felajánlotta a közös gurulásra, hogy ők is kipróbálhassák ezt az életérzést.

A szombat délutáni program igazán jól sikerült, és a végére már egészen összeszokott csapatként közlekedett a társaság, melyet mosolygó és integető emberek fogadtak a városban. Steffi más robogósokra is szeretne hatni, mert azt tapasztalja, hogy nagyon sokan megveszik a „vasat” és csak húzzák a gázt ész nélkül, veszélynek kitéve magukat és másokat is.

Fotó: Vespa Baráti Kör

– Egy kicsit a robogózás kultúrájára is hatni akarok. Már beszéltem az egyik veszprémi autós- és motorosiskola vezetőjével, valamint felvettem a kapcsolatot a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályával is, akikkel egy közös, július negyedikei programról egyeztettünk – mesélte Steffek József, majd kiemelte, hogy június 13-án egy újabb izgalmas programot szerveznek, melyre a környékbeli motorosok mellett olasz autók tulajdonosait is várják. A 15 órakor kezdődő program során legurulnak a Balaton-partra, majd egy veszprémi étteremben zárják az olaszos napot. Július 20-án pedig a veszprémi baráti kör csatlakozik a pesti, a tatai és a győri Vespa-klubok balatoni gurulásába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!