Lóerő

2015.08.20. 13:10

Legendás helyszínnel folytatódik a Forma 1

Spa - A 2015-ös Forma 1-es naptár talán legizgalmasabb pályája, a legendás versenyeket megélt Spa-Francorchamps következik.

Munkatársunktól

A nagy forróságban lefutott Magyar Nagydíjat követően hosszú nyári szünet következett a Forma-1-es csapatok számára. Majd egy hónap kihagyás után azonban itt az ideje, hogy ismét munkába álljanak a kipihent pilóták és Forma-1-es csapattagok. A versenyszezon második felét a Forma-1-es csapatok az egyik legrégebbi pályán, Spa-Francorchamps-ban nyitják meg. Mindenki rajong ezért a pályáért, ezért a futamért. Ráadásul a különleges mikroklímával rendelkező ardenneki pályán az időjárás sokszor drámai futamot produkál.

– Jó volt egy kis szünetre menni a versenyzéstől és pihenéssel, edzéssel foglalkozva feltölteni az „elemeket". Az agyam egy kis szögletében persze ott motoszkált, hogy jó volna ismét versenyautóba ülni, főleg egy olyan futam után, mint amilyen a magyarországi is volt – mondta Lewis Hamilton a rövid nyári szünetről.

A negyvennégy körös Belga Nagydíj augusztus 23-án, vasárnap délután helyi idő szerint két órakor kezdődik.

A pálya hossza: 7,004 kilométer, a teljes versenytáv 308,052 kilométer. A pályarekordot Sebastian Vettel tartja 2009-ből, ideje egy perc 47,263 másodperc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!