Veszprém Szlalom

2020.08.09. 07:00

Izgalmas, látványos versenyt rendeztek Veszprémben

Megszámolhatatlanul sok néző előtt zajlott július 27-én a Temesvári és Temesvári Szlalom Sport Egyesület és az SR Sport Egyesület által rendezett Veszprém Szlalom az aréna parkolójában.

Napló

Mulicz László – az SR Sport Egyesület képviseletében –a kategóriája első helyén ért célba széria Suzukijával Fotó: SR Sport Egyesület/Vaszari Alexandra

A Dunántúli Szlalomkupa (DSZK) helyszínéül szolgáló parkolóban a rendezők egy igazán technikás pályát alakítottak ki, ami feladta a leckét a versenyzőknek, és izgalmas, látványos versenyt nyújtott a nézők számára.

A rendezvény gépátvétellel és nevezéssel kezdődött, majd kilenc órakor, a versenyzői eligazítás után kezdődtek a futamok percenkénti rajtoltatással egészen 16 óráig, minimális szünetekkel. Mivel a pálya egyes szakaszain többször is fordulniuk kellett a versenyzőknek, így figyelni kellett a körök számára, mert hamar pályatévesztésbe torkollhatott az adott kör. A hosszúra felfűzött versenypálya nyomvonalán a legjobb idő adta a verseny végeredményét, amit csak olyan hibák ronthattak le, mint a pályatévesztés vagy a bójahibákért kapott büntetés. Nem kellett azonban keseregni, ha elsőre nem sikerült, hiszen háromszor lehetett próbálkozni, amiből a legjobb időt értékelték az online időmérő rendszerben. Voltak persze olyan indulók is, akiket nem érdekelt az idő, így csak a közönség kegyeit keresve, a látványra gyúrva autóztak némi gumifüsttel.

A nap végén mindenki elégedetten távozott, hiszen a nagy meleg ellenére sok induló és néző vett részt a versenyen. A tizenhárom kategóriában és abszolútban értékelt versenyzők szép kupákkal térhettek haza a díjkiosztó után.

Mulicz László – az SR Sport Egyesület képviseletében –a kategóriája első helyén ért célba széria Suzukijával Fotó: SR Sport Egyesület/Vaszari Alexandra

Dobogósok, abszolút: Dobos Tibor, Lovász Róbert, Szollár Norbert. A1: Sziklay Zsolt, Zelles Sándor, Zubó Dávid. A2: Szollár Norbert, Meszes András, Tehel Károly. A3: Pintér Roland, Parragi Gergő, Osváth Balázs. Női: Gazdag Judit, Reiner Erika, Bognár Hedvig Tünde. N1: Mulicz László, Szabó Zoltán. N2: Kurdi Lajos Ádám, Ihász-Kovács Tamás, Németh Imre. N3: Kovács Krisztián, Bodó István, Palkovics Péter. H1: Hock Tamás, Farkas Bálint, Novák Gergő. H2: Ender Attila, Tóth Máté, Mihalik Mátyás. H3: Temesvári Martin, Hodoscsek Zoltán, Márki János. Junior: Bóka Blanka, Sárközi Róbert Ákos, Temesvári Máté. Proto: Dobos Tibor, Lovász Róbert, Kloó László. Gokart: Kiss Balázs, Pécsvári József Alex, Kaufmann Dávid.

A következő DSZK-s szlalommegmérettetést augusztus 22-én Bakonyszentlászlón rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!