stigi bácsi emlékére

2017.09.14. 18:36

Napló-kupa szlalomverseny: jön a harmadik futam

Szeptember 17-én rendezik – idén már harmadik alkalommal – a Napló-kupa szlalomversenyt, amellyel a szervezők és a versenyzők a 2015 novemberében elhunyt Stigelmaier József emlékének adóznak.

Molnár Sándor

Szeptember 17-én ismét Napló-kupa szlalomverseny, amellyel a szervezők és a versenyzők Stigelmaier József emlékének adóznak

Az emlékverseny négy gyorsasági szakaszból áll majd, összesen négy kört kell teljesíteniük az indulóknak. Dél-előtt 9 órától két futamot rendeznek, majd az ebédszünetben – Stigi bácsi életének főbb helyszíneit érintve – versenyautó-felvonulást rendeznek a városban. A menethez csatlakoznak a Veszprémi Motoros Egyesület tagjai veterán motorokkal, és bemu-tatkozik a Forma–1-es versenyekről is ismert Safety Car, amely a felvonulók előtt halad majd. A szlalom 14 órától folytatódik a Veszprém Arénánál, ahol ismét lesz rend- őrségi szimulátor bemutató, a gyerekeket ugrálóvár, elektromos kisautók és Haribo-maci is várja majd.

Szeptember 17-én ismét Napló-kupa szlalomverseny, amellyel a szervezők és a versenyzők Stigelmaier József emlékének adóznak

A III. Napló-kupát a veszprémi születésű Stigelmaier József emlékére rendezik meg, aki 30 évig tevékenykedett sportbíróként az autósportban. Rá emlékeznek versenyző barátai, akik jelen lesznek és kiállítják autóikat. Itt lesz Fazekas Károly tereprali-versenyző magyar bajnok autója, a 370 lóerős BMW X6-os. Fekete László is fontosnak érezte, hogy részt vegyen a rendezvényen aki a gyári építésű, 1600 köbcentis Citroen C2 R2-vel érkezik, és itt lesz Osváth Péter raliversenyző is.

– Stigi bácsi igazi ikon volt a versenysportban. Amikor elkezdtem versenyezni, ő már benne volt az autósportban, pedig már én is 21 éve versenyzek. Minden versenyen találkoztunk vele, amit ebben a régióban, Fehérvár és Veszprém környékén rendeztek. Egyértelmű volt, hogy eljövünk az emlékversenyre. Amikor a temetése volt, ott is felvonultunk az autóval – mondta el Osváth Péter, aki Mitsubishi Lancer Evo 9, 300 lóerős gépét állítja ki, amellyel a rali első osztályában versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!