Lóerő

2015.08.27. 14:50

Rali: Klausz Kristóf ezúttal is technikai okok miatt volt kénytelen kiszállni

Pápa - Ezúttal is remekül versenyzett a Klausz- Kecskeméti páros, azonban technikai okok miatt Kassán sem sikerült áthaladniuk a célvonalon.

Heffler Péter

Úgy tűnik, hogy a bajnoki hajrára nehezen jön ki a lépés Klausz Kristófnak és Kecskeméti Balázsnak a Renault Clio R3-mal, ugyanis Ausztria után Szlovákiában sem tudtak átgurulni a célvonalon. A páros amúgy remek kassai versenyzését ezúttal is technikai gondok hátráltatták, így elmaradt a hőn áhított kétkerék-meghajtásúak közötti bajnoki cím megszerzése, amit az októberi Mecsek-ralin lehet majd pótolni.

A Klausz- Kecskeméti páros a verseny második napján közel egy perccel is vezetett, de a technika kifogott rajtuk
Fotó: Kacsándi Norbert

- Nehéz megmondani, hogy kisebb átok ül rajtunk, vagy csak a tudat, hogy majd megválunk a Renault-tól bonyolítja a szezon végi versenyzést - kezdte Klausz Kristóf. - Először a kuplunggal és a váltóval, majd az önindítóval, és végül ami miatt ki kellett állnunk a benzinpumpával volt gondunk. Az első napon még a csapat mindig megtalálta a megoldást, a második nap viszont még balszerencsésebbre sikeredett. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy amúgy egy remek versenyt futottunk, amit jónak is éltünk meg, több gyorsasági szakaszt megnyertünk, sokáig magabiztosan vezettünk. Csak aztán megint jöttek a technikai gondok mondta a pápai pilóta, aki joggal mérgelődött, hiszen több mint egy perccel vezettek az őket követő páros előtt, és elég lett volna a győzelemhez - és így a bajnokavatáshoz is - , ha csak kényelmesen begurulnak a célba, amikor megadta magát a Renault. Kristóf elmondta, hogy az októberi Mecsek Raliig átalakításokat már nem terveznek az autón, csak amit szükséges, azt javítanak ki rajta. A bajnoki cím szempontjából sorsdöntő futamról pedig így beszélt: Nem szeretnénk semmit sem elkiabálni! Magára a versenyre koncentrálunk, hogy egy jó autózással végre megeszerezhessük a 2WD-bajnoki címet, amiért egész évben dolgoztunk - árulta el Klausz Kristóf.

- Csalódott vagyok, hiszen egy küzdelmes versenyhétvége van a hátunk mögött, amit jó lett volna sikerrel befejezni - mondta Kecskeméti Balázs navigátor. Sajnos a bajnokavatás is elmaradt így, de nagy aggodalomra nincs okunk, hiszen még mindig vezetjük a bajnoki pontvadászatot. Nyilván nyugodtabban álltunk volna a Mecsek Rali rajtjához, ha most Kassán pontot tudunk tenni a bajnokság végére, de így legalább tényleg az elsőtől az utolsó percig küzdeni fogunk a kétkerekesek közötti bajnoki elsőségért - tette még hozzá Kecskeméti Balázs.

A Barum Ralin már ismét a Peugeot-val

Augusztus 28 30-án a Barum Rali Eb-fordulón van máris jelenése a Klausz Kecskeméti párosnak. - Elsősorban szeretnénk megnézni, hogy jelenleg hol tartunk az autónkkal ebben a mezőnyben. Itt is a folyamatos fejlődés a célunk, amellett, hogy versenyről versenyre stabilan hozzunk egy szintet - mondta Klausz Kristóf a Barum Raliról, ahol az új Peugeot 208 R2-vel állnak rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!