szlalomkeringő

2019.09.22. 11:00

Pécsen rendezték a Dunántúli Szlalomkupa hetedik futamát

A baranyai megyeszékhely egyik parkolójában folytatódott a Sopia-Net Szlalomshow a Digistar Kupáért elnevezésű bajnokság szeptember elején, melynek harmadik fordulójára nyolcvan versenyző nevezett.

NA

Az abszolút első helyen végző Pécsvári József Alex a „monsterkarttal”

Forrás: Archív

Fotó: D4ncs0 Photography

A verseny a Dunántúli Szlalomkupa hetedik futama volt, amelyre ismét szépszámú Veszp­rém megyei pilóta látogatott el.

A rendező Wild Dogs Slalom Kft. méltán híres a versenyzők körében, hiszen nagyon színvonalas versenyeket rendeznek Pécs környékén, és ez most is így volt! A helyszín ismét új volt, amely egy nagyon tempós pályának adott otthont.

A rendezvény a szokásos nevezéssel, pályabejárással kez­dődött, ám a nevezői eligazítás kissé rendhagyóra sikeredett, hiszen a szabályok ismertetése mellett egy nagy meglepetéssel is készültek. A rendezők sorait erősítő Keszthelyi-Pardi Kata hónapok óta kórházban volt a Veszprém-ralin Neukirchner Andrással elszenvedett balesetük után, és most mind a rendezőtársak, mind az aggódó versenyzőtársak nagy örömére – megmentőikkel, Novák Erikkel és családjával együtt – eljöttek Pécsre. Így egy kis ünnepséggel kezdődött a verseny, ahol vastapssal és sok kedves ajándékkal köszöntötték őket.

Az abszolút első helyen végző Pécsvári József Alex a „monsterkarttal” Fotó: Archív

A pálya egy tempós, ugyanakkor nagyon technikás nyomvonalon haladt. Az eltervezett öt kört sajnos az időjárás miatt nem tudták teljesíteni, de így is sikerült mindenkinek kiautóznia autójából a maximumot.

A Veszprém megyei versenyzők szokásukhoz híven kitettek magukért, és minden kategóriában előkelő helyen végeztek.

Az abszolút első helyen a „monsterkarttal” versenyző Pécsvári József Alex végzett, megelőzve a tapolcai Lovász Róbertet és a szintén tapolcai Szollár Norbertet.

A kategóriák dobogósai: I. kategória: 1. Kandikó Ákos, 2. Pathy László, 3. Mulicz László. II. kategória: 1. Szollár Norbert, 2. Leitner Tamás, 3. Tisza Ákos. III. kategória: 1. Ender Attila, 2. Till István, 3. Radványi Dávid. I. kategória: 1. Bíró Dávid, 2. Koncz István, 3. Kelemen Csaba. II. kategória: 1. Juhász Judit Lilla, 2. Varga Nikolett, 3. Birkás Nikolett. III. kategória: 1. Pécsvári József Alex, 2. Lovász Róbert, 3. Todero Zoltán. VII. kategória: 1. Tóth Máté, 2. Dicső Dominik, 3. Temesvári Máté.

A II. kategória első helyén záró Szollár Norbert a Suzuki Swifttel Fotó: Archív

A következő szlalomversenyt szeptember 29-én Veszprémben rendezik, amely látványos és technikás dupla pályájával két versenynek ad majd otthont, így a Dunántúli Szlalom-kupa nyolcadik-kilencedik futamát hazai pályán élvezhetik a pilóták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!