Lóerő

2011.02.24. 20:38

Rendőrök a biztonságért

Tapolca - Tavaly iskolákban, nyári táborokban, falunapokon, nyugdíjasklubokban tartott közlekedési oktatást, vetélkedőt a tapolcai rendőrkapitányság.

Szijártó János

A rendőrök az elmúlt év során is segítséget nyújtottak az Egy nap az iskolában, egy nap a biztonságért programsorozat lebonyolításában, illetve városi rendezvények szervezésébe is bekapcsolódtak. Részt vettek a városi majálison, gyermeknapon, az autómentes nap programjain, színesítve azokat. 

Amint az dr. Smura János tapolcai rendőrkapitány minapi évértékelőjéből kiderült, a baleset-megelőzési bizottság tagjaival egyeztetéseket tartottak a helyi közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében. Baleset-megelőzési filmeket vetítettek, rajzpályázatot, internetes KRESZ-totó pályázatot hirdettek, amelynek fődíja egy kerékpár. Megnyerték a megyei baleset-megelőzési bizottság félmillió forintos pályázatát, így a város önkormányzatával közösen valósíthatják meg a Tapolcai Általános Iskola Kazinczy Ferenc tagintézményében a kerékpáros KRESZ-pályát.

Tömegkommunikációs eszközöket is igénybe vettek a megelőzés, illetve a jogszabályváltozások ismertetésére, a város honlapján belül pedig folyamatosan működtetik a rendőrkapitányság internetes oldalát, számos hasznos információval. A honlapot 2010 novembere óta tizenegy ország 1442 látogatója tekintette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!