rali-3

2020.07.05. 07:00

„Rizsrakétával” gyűjtötte be a harmadik helyet a veszprémi páros

A járványveszély miatti kényszerszünet után, júniusban a Rali-3 pilótái is rátapostak a gázpedálra a kisvaszari évadnyitó futamon. Erős mezőny vágott neki a kétszer három körnek először Kisvaszar, Alsómocsolád irányban, majd visszafelé.

Napló-információ

Forrás: SR Sport

Fotó: Dudas Endre

A verseny szombat hajnalban az itiner átvétele után a pályabejárással kezdődött, majd délután a gépátvétellel folytatódott. Vasárnap hét órakor rajtoltak az első autók. Mindenki óvatosan kezdett, de a 4–5. gyorsaságin már többen is hibáztak, majd a szakasz erdős részén leszakadt az ég. A nézők a pálya szélén gyalogolva hazafelé vették az irányt, ezért a rendezők a baleset­veszély miatt nem engedték fel a mezőnyt az utolsó gyorsasági etapra.

A versenyen egy új veszprémi páros is rajthoz állt Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt személyében egy épített Suzuki Swift GTi-vel, és máris begyűjtötték a kategória harmadik helyét és az abszolút hatodik helyet.

Kocsis Imrétől nem állt távol a rali világa, hiszen édesapja is versenyző volt, és 2006-ban már ő is volánhoz ült egy sprint versenysorozatban, majd 2007-től 2011-ig a TME versenyein Suzukival autózva többször lett kategóriabajnok. Hét év kényszerpihenő után indult újra pilótaként ralikrosszversenyeken, ahol dobogós helyezéseket ért el, majd 2019-ben a ralikrossz mellett újra a rali irányába kacsingatott, és felkérte barátját, Henszelmann Zsoltot navigálni, akit a versenyzői múltja és a lelkesedése miatt választott. A versenygép, a Suzuki kiválasztásában fontos szempont volt, hogy kis költségvetésből is eredményesen lehet vele versenyezni, emellett az autóvezetés élményét is biztosítja. Tavaly még egy másik, régi építésű Suzukival rótták a versenyeket, de idén egy új autóval indultak neki a versenyszezonnak, ami szintén Suzuki. A japán gép nagyon megbízható, kiforrott típus, nem kell sokat szerelni, és ha kell hozzá valami alkatrész, az is könnyen, olcsón beszerezhető.

– Ez az év még a tesztelésről, az összeszokásról, az autó fejlesztéséről szól, a Rali-3 mezőnyéhez képest még gyengécske az autónk, de annál nagyobb a lelkesedésünk. Év végére szeretném megismerni a pályákat s a kategóriatársakat, hiszen nekünk most minden új – összegzett Kocsis Imre.

Henszelmann Zsolt a jogosítvány megszerzése után egyből szlalomversenyeken pallérozta tudását, 2007-től 2010-ig az akkori utcai Subarujával a veszprémi szlalomversenyek állandó résztvevője volt, ahol szép eredményeket ért el kategóriájában, sőt 2008-ban megnyerte a bajnokságot. Ezután szünet következett, mert saját vállalkozásának építése lekötötte az energiáit. Tavaly azonban Kocsis Imre navigátoraként visszatért a versenypályákra.

– Először nagyon furcsa érzés volt az új szerepkör, de van annyira összetett és felelősségteljes feladat, hogy ennek is megvan a maga szépsége. Miután tavaly láttam a Rába-ringen rendezett versenyek után, hogy Imre biztos kezű, higgadt pilóta, érti és tudja, hogy mit miért tesz, kialakult köztünk a kölcsönös bizalom, így jól tudunk együtt dolgozni. Vannak azonban, akik nélkül nem tudnánk elindulni egyetlen rendezvényen sem, így külön köszönet illeti a családot, a barátokat, a szervizcsapatot és a támogatókat a sok segítségért – emelte ki Henszelmann Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!