rangot jelent itt megjelenni

2018.05.05. 18:31

Szépség, elegancia, stílus – az autózás örömünnepe Füreden

Több mint 50 különleges autót láthat a közönség az V. Concours d’Elegance-on. Olyan ritkaságokat is elhoztak a tulajdonosaik, amelyek Európában, de a világon is párjukat ritkítják.

Molnár Sándor

Az ötödik alkalommal megrendezett Concours d’Elegance-t Bóka István nyitotta meg szombaton a Tagore sétányon. Füred polgármestere elmondta, hogy a rendezvényt egyre többen elismerik, megszeretik, egyre több látogatót vonz, és azoknak a résztvevőknek a száma is nő, akik itt szeretnék bemutatni az autójukat. Ez a fontos esemény már nagyon markánsan hozzátartozik a város imázsához és más, hagyományos rendezvényekkel együtt emeli Balatonfüred fényét, elismertségét. Bóka István kiemelte, hogy a Balaton egyik legszebb helyén az elegancia, a stílus, a szépség, a szép autók és a vitorlázás szimbóluma ez a rendezvény és ez a város is. Köszönte a támogatóknak, valamint Valker Viktor és Zoób Kati ötletgazdáknak, hogy munkájukkal és a források biztosításával segítették a megvalósulását.

Valker Viktor főszervező köszöntőjében kiemelte, hogy a füredi Concours d’Elegance az egyedüli a concours rendezvények sorában, ahol az érdeklődőknek nem kell belépőjegyet váltaniuk. A város közparkjaiban van, és mindenki szabadon látogathatja. A mostani rendezvény sokban nem különbözik a korábbiaktól, hiszen egy tradicionális eseményről van szó, viszont egyre nagyobb nemzetközi figyelem irányul rá a magas színvonala miatt. Idén is bemutatkoznak olyan különlegességek, amelyekből talán csak egy van Európában vagy a világon, mert már rangot jelent, ha valaki itt jelenik meg az autóritkaságával.

A Tagore sétány körül kiállított autók rengeteg látogatót vonzottak már szombaton is. Kortól és nemtől függetlenül, a kisgyerekektől a nagymamákig mindenki lelkesen fotózta az autócsodákat. Itt bárki testközelből találkozhat álmai autójával vagy filmbeli kedvencével. Az I. világháború előtti veteránoktól az 1995 előtti youngtimerekig számos különlegesség várja a hétvégén Füredre látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!