két keréken

2019.05.02. 07:00

Szezonnyitó nemzetközi összejövetelt tartottak a motorosok Tapolcán

A francia Free Chapter klub Harley-Davidson motorosaitól volt hangos a belváros múlt szombaton délelőtt. A francia Free Chapter klub hazai tagjai szervezték a városba a szezonnyitót – tudtuk meg Hornyák Gábor elnöktől.

Tóth B. Zsuzsa

A francia Free Chapter klub motorosai Tapolcával ismerkedtek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– A Free Chapter mozgalom Bordeauxból indult 2003-ban, Magyarország 2015-ben csatlakozott hozzá. Nagyon örülünk, hogy Tapolca befogadta a rendezvényt, így innen bejárhatjuk mai túránkon a Káli-medencét, Révfülöpnél lemegyünk a Balaton-partra, majd a part mentén gurulunk Balatongyörökig. Ott a Szépkilátónál pihenünk és Sümegen ebédelünk aztán. Ma 25 klub érkezett a csoportból, a legtöbben olaszországi városokat képviselnek, de a franciaországi alapító is itt van, valamint Lengyelországból, Csehországból és Belgiumból érkeztek motorosok. A 270 résztvevő csaknem kétszáz motorral érkezett. A hazai 21 tag közül közel húszan itt vannak – mondta az elnök.

A francia Free Chapter klub motorosai Tapolcával ismerkedtek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A városban Dobó Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket, reményét fejezte ki, hogy a motorosok tetszését elnyeri Tapolca és visszatérnek majd később is a hangulatos kisvárosba. Hornyák Gábor elnök megköszönte, hogy a Tapolca befogadta az eseményt és megajándékozta a polgármestert.

Szakács Péter atya egyházi szolgálata során megáldotta a motorokat a túra előtt, vele együtt a motorosok mindannyian együtt emlékeztek azon társaikra, akik már az örökkévalóságba költöztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!