nagyot csatáztak

2019.10.10. 14:19

Taroltak a megyebeli szlalompilóták Baranyában

A Baranya megyei Orfű parkolójában folytatódott a múlt hét végén a Sopia-NET Szlalomshow a Digistar Kupáért bajnokság, mely a negyedik, zárófutama volt a hetvenöt nevezőt számláló pécsi szlalombajnokságnak.

Napló

Szollár Norbert és Mulicz László Suzukijuk előtt a serlegekkel

A viadalra több Veszprém megyei pilóta is ellátogatott, és szokásukhoz híven nagyot csatáztak, de legfőképpen „esz­méletlenül jól érezték magukat” – nyilatkozta Szollár Norbert.

A rendező Wild Dogs Slalom Kft. ezúttal egy nagyon technikás, látványos pályát alakított ki, amelyen a szépszámú mezőny ötször körözhetett. Most is sokan voltak, akik a dobogóra hajtottak, de mint mindig, ezúttal sem maradhattak el a „körzőkirályok”, akik csak a látványra, a közönségnek autóztak, mint a például a Temesvári család.

Az időre menő Veszprém megyei versenyzők – szokásukhoz híven – kitettek magukért, és minden megtettek, hogy a lehető legtöbb serleget hozzák haza.

Szollár Norbert és Mulicz László Suzukijuk előtt a serlegekkel

Az abszolút első helyen a Suzukival versenyző tapolcai Szollár Norbert végzett, megelőzve a saját építésű, csővázas, ezres motorkerékpár-motorral épített gépét terelgető veszprémi Dobos Tibort és a csővázas Wartburggal induló bonyhádi Todero Zoltánt.

Érdekesség, hogy az abszolút első tízben még öt veszprémi pilóta szerepelt Kandikó Ákos, Edner Attila, Mulicz László, Pathy László és Reiner Erika személyében.

A kategóriák dobogósai:

I. kategória: 1. Kandikó Ákos, 2. Mulicz László, 3. Pathy László.

II. kategória: 1. Szollár Norbert, 2. Antal Péter, 3. Biros Adrián Gergő.

III. kategória: 1. Ender Attila, 2. Till István, 3. Haissinger Péter.

IV. kategória: 1. Kelemenn Csaba, 2. Bíró Dávid, 3. Takács Csaba.

V. kategória: 1. Modrovics Mónika, 2. Varga Nikolett, 3. Juhász Judit Lilla.

VI. kategória: 1. Dobos Tibor, 2. Todero Zoltán, 3. Reiner Erika.

VII. kategória: 1. Dicső Dominik, 2. Angler Noel, 3. Tóth Gergő Soma.

A következő szlalomversenyt október 20-án, vasárnap Bakonyszentlászlón rendezik, amely a Dunántúli Szlalom-Kupa tizedik, zárófutama és a Bakonyi Szlalombajnokság negyedik, zárófutama is lesz egyben. A verseny izgalmasnak ígérkezik, hiszen a rendezők egy nap alatt 150 nevezést regisztráltak, így a maximális létszámmal indítják az évzáró futamot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!