Lóerő

2015.04.16. 12:21

Tovább dübörög az F1

Szahír – Esti futammal folytatódik a Forma-1-es szezon Bahreinben, ahol az extrém meleg ismét a Ferrarinak kedvezhet.

APR

A Forma-1-es mezőnynek ezúttal nem maradt ideje pihenni, hiszen alig egy héttel a kínai futam után máris megméretteti magát, ezúttal a közel-keleti Bahreinben. Mivel ez a pálya a sivatag közepén található, megkülönbözteti a többi versenyhelyszíntől. Szepanghoz hasonlóan itt is forróság várható, bár már a száraz fajtából. 2014-ben a szezon előtti három tesztelésből kettő itt zajlott, így elég ismerős a pálya a csapatok számára. A múlt heti kínai futam a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjhoz hasonló eredményt hozott, vagyis kettős Mercedes-sikert. Malajziában, forróságban viszont a Ferrarinak és Vettelnek állt a zászló.

Érezhető, hogy extrém melegben jobb a gumikezelése a vörösöknek, így várakozással tekinthetnek a hétvégi futamra, ahol ismét ilyen időjárási körülmények várhatóak. Fontos tudni, hogy tavaly óta már ez a verseny is villanyfényes. Az első Bahreini Nagydíjat 2004-ben rendezték meg, ennek örömére a tavalyi évtől esti futamot rendeznek a szahíri pályán. A versennyel kapcsolatos érdekesség még, hogy 2012-ben és 2013-ban is ugyanaz a három pilóta állt a dobogó ugyanazon három helyén. A sorrend akkor Sebastian Vettel, Kimi Raikkönen és Romain Grosjean volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!