berhidai napok

2017.09.15. 08:30

Trabarna a hibridre esküszik

Már gyerekkorában szerette utánozni az autók hangját, igaz, akkor még más jellegűek voltak a járgányok. Volt karakterük, könnyen fel lehetett őket ismerni.

Molnár Sándor

A humorista a Toyotára, konkrétan a Priusra esküszik Fotó: Molnár Sándor

A Berhidai napok szombati programjának volt az egyik fellépője Lorán Barnabás, becenevén Trabarna, a belső égésű motorok hangját utánzó humorista, aki szereti a vidéki fellépéseket.

Már gyerekként is utána-olvasott, hogy melyik motor miért úgy megy, ahogy, és édesapja el is magyarázta az elvüket. Igaz, a Wankel-motort máig nem érti tisztán.

Pedig még az ellendugattyús motor működésével is tisztában van. Műszaki érdeklődésű révén utánanéz, bele tudja élni magát a témába, és megpróbálja viccessé tenni az autók bemutatását.

A humorista a Toyotára, konkrétan a Priusra esküszik Fotó: Molnár Sándor

– Vannak kedvenceim, azokat előadom magamnak, mert szeretem hallgatni a hangjukat, de ezek hanghordozón nincsenek meg – meséli Barnabás.

A négyhengeres szívómotor a kedvence. Kedveli a mopedeket is. Gyerekként volt egy Romet Ponyja, amit persze már régen eladott. Viszont nyolc éve ismét vásárolt egy jó állapotút, amit eltárolt az utókornak.

Szereti az olyan érdekes járműtalálkozókat, mint a Traburg- (Trabant és Wartburg) találkozó vagy a kapatalálkozó.

– A Sárosdi Rotációskapa-kupát én vezetem már két éve. Ez egy nemzetközi hírű, csodálatos dolog, tiszteletre méltó „elmebetegekkel”. Nagyon jó a társaság. Aki tényleg szereti a csettegőket és rotációs kapákat, meg versenyezni akar, az jöjjön el. Ez egy kiválóan szervezett, nagyon érdekes, még nem túlnőtt fesztivál – meséli a kapakupáról.

Sarkos véleménye van az autóválasztásról.

– Toyota, azon belül Prius, és nincs kérdés – ismertet meg a saját autójával és a filozófiájával. Berhidára is ezzel a hibrid autóval érkezett, hogy előadja az aktuális műsorát.

– Mindenkinek tudom ajánlani a drága presztízs-márkák jeles képviselőit, ha évente legalább három horvátországi nyaralás árát szeretné rákölteni az autóra – ne felejtsük el, ezzel is munkahelyeket teremtünk. Az autószerelőket tartsuk meg, szükség van rájuk, de ha ki akarunk velük szúrni, vegyünk Toyotát – élcelődik, majd elsiet, mert már szólítják a színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!