Lóerő

2014.12.22. 17:09

Új korszak a KRESZ képzésben

Megyei körkép - Megváltoztatja a közúti járművezető képzésben alkalmazott elméleti vizsgakérdéseket januártól a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Az átalakítást az eddigi KRESZ vizsgakérdések mennyisége és minősége egyaránt indokolta.

Tremmer Tamás

A kérdésadatbázis jelentős bővülésével a tanulókat az eddigieknél sokkal jobban rá kívánják venni az elméleti ismeretek, ezen belül is főként a KRESZ szabályainak tényleges elsajátítására. Az új kérdésbankban nem csak a kérdések száma lesz nagyságrendekkel több, hanem azok minősége is jobb; az elavult, több évtizedes kérdésrendszert naprakész technológiákat is figyelembe vevő adatbázis váltja fel, tájékoztat a Nemzeti Közlekedési Hatóság Kommunikációs Osztálya.

A megújított vizsgarendszer a bejelentést követően azonnal hatályba lép: nincs több vizsga a régi kérdésekkel. Január 12-ig vizsgaszünet van érvényben, utána az első számonkérésen már az új kérdésekkel találkozhatnak a vizsgázók. Átállásra nincs szükség, hiszen az elméleti képzés előírt tananyaga, a vizsga követelményrendszere, a számítógépes vizsgáztatási rendszer, a kérdések megjelenítése, száma és pontozása, valamint a megoldásra rendelkezésre álló idő a vizsgán nem változik. Az új kérdések kompatibilisek a jelenlegi számítógépes elméleti vizsgarendszerrel, így az átállás nem jár plusz költséggel, és nem igényel hosszú adaptálási időt.

A kérdésadatbázis betekintésre ingyenesen, nyilvánosan hozzáférhető lesz az NKH honlapjáról, ezzel segítve a vizsgázók felkészülését illetve felkészíthetőségét.

Címkék#KRESZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!