Lóerő

2011.11.24. 20:32

Újra fókuszban a téli gumik

Tapolca - Már sokan lecserélték a nyári gumikat a szervizekben, bár az igazi dömping mindig akkor kezdődik, amikor leesik az első hó.

Szijártó János

Az egyik tapolcai gumiszerviz vezetője, Zoltai Sándor szerint érdemes időben váltani, hiszen nagyobb a biztonság a téli gumival, ami életet menthet. Zoltaiék idei tapasztalata szerint a korábbi évekhez képest többen jelentkeztek be hozzájuk cserére. Akik új gumikat vesznek, alapvetően a középkategóriásakat keresik. Ezek 10-13 ezer, nagyobb kocsiknál 20 ezer forint körüli összeget jelentenek darabonként. Nem kis kiadás egy új szett beszerzése, ami azért kötelező járuléka a téli közlekedésnek.

Szemmel látható, hogy a drága üzemanyag miatt kevesebbet futnak az autók, így a gumik élettartama ehhez igazodik. Már a cégeknél is megfigyelhető a kevesebb futás. Megtudtuk, téves az a felfogás, hogy "nem szabad túl korán feltenni a téli gumikat, mert elkopik", hiszen az élettartamát nem igazán befolyásolja az, hogy októberben vagy novemberben kerül fel az autóra.

Címkék#téli gumi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!