nem fogják kitalálni, melyik az!

2020.02.18. 16:00

Veszprém megyei település, ahol minden lakosra nyolc autó jut?

A Vezess kérésére a KSH összeállított egy táblázatot, amely az összes hazai város és község járművekkel való ellátottságát mutatja.

Forrás: pixabay

Cikkében a Vezess szerzője azt írja, óriási különbségeket találunk, ha megnézzük, hogy a lakosságszámhoz képest melyik településünkre van bejegyezve a legtöbb személyautó. A lista élén álló Pest megyei községben minden egyes helyi lakosra tíz darab kocsi jut a csecsemőtől az aggastyánig, míg az utolsó helyezett borsodi falucskában húsz emberre jut egy szem autó.

Veszprém megye szempontjából a lista második helyezettje érdekes igazán:

Ez pedig azt jelenti, hogy a (2015-ös adatok szerint) 574 lelket számláló Tüskeváron 4760 autót jegyeztek be, azaz statisztikailag minden egyes lakosra 8,3 gépkocsi jut.

Még mielőtt arra gondolnánk, hogy Tüskeváron annyira elszabadultak a fizetések, hogy mindenki tucatjával vásárolja az autókat, olvassuk tovább a Vezess cikkét, amelyből kiderül: Csomádra és Tüskevárra is jelentős lízingcégek vannak bejelentve adózási szempontok miatt. A lista első húsz helyezettjét megnézve elég sok helyen látunk hasonlókat: a lízingesek mellett autókölcsönzők, fuvarozók és hasonló profilú, azaz rengeteg járművet futtató cégek hoztak létre telephelyeket, kisebb-nagyobb központokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!