Lombard Pápa

2010.03.01. 18:28

Gól nélkül is pont - Hazai bosszankodás, pápai öröm a lelátón

Pápa - Végy egy jó kapust - szól a csapépítés első szabálya. Véber Györgynek e tekintetben könnyű dolga van, hiszen együttese kapuját egy igazi klasszis védi. Erről szombaton is meggyőződhetett mindenki.

Sikos Gábor

Nehéz mérkőzésen van túl a Lombard Pápa. A tavaszi nyitófordulóban az MTK otthonából sikerült egy pontot elrabolniuk. A végeredményre tekintve, azt gondolhatnánk, hogy egy unalmas gól nélküli mérkőzést láthatott az a mintegy ötszáz néző, aki kilátogatott a Hidegkúti stadionba szombat délután. Pedig nem így volt.

Mindkét szurkolótábornak volt min izgulnia a kilencven perc alatt. Pedig Lázok János első percben leadott lövése után a hazai drukkerek már hátradőltek, mondván kedvenceik simán nyernek, hiszen könnyen került helyzetbe a támadó. Az idő múlásával azonban már a hajukat tépték a sok kihagyott ziccer miatt. Eközben a stadion másik oldalán helyet foglaló szép számú vendéghad tagjai azon izgultak, hogy a védelem, Szűcs Lajossal az élen, a végéig kitartson.

Éppen az a védelem, amely a szombati összecsapásra tartalékosan állt Véber György rendelkezésére. Tóth és Rajnay eltiltását töltötte, Nagy Sándor térdsérülés miatt fél évre kidőlt, és a kolumbiai Quintero sem volt bevethető.

Ennek ellenére Dlusztusék állták a rohamokat, vagy ha mégsem, akkor ott volt még Szűcs Lajos. A találkozóról Venczel Balázs nyilatkozott lapunknak

- Elég küzdős mérkőzés volt. A pálya minősége nem volt játékra alkalmas. Küzdött egymással a két csapat a pályán, nem a játék, inkább a párharcok domináltak. A Lajosnak is sokat köszönhetünk, ha nem ő áll a kapuban, akkor egy-két gólt biztosan kapunk - nyilatkozta a mérkőzés után a védelem jobb oldalán szereplő Venczel Balázs.

A végig lelkesen futballozó védő értékesnek tarja az idegenben megszerzett pontot, és azt, hogy a védelem gól nélkül le tudta hozni a mérkőzést. Természetesen még egyszer kihangsúlyozta, hogy ha nem egy ilyen jó kapus biztosít a hátuk mögött, akkor nem jött volna össze egyik sem.

Szűcs Lajos örül, hogy védéseivel segítette csapatát. Szerinte az első percben kialakult hazai lehetőség megfogta egy kicsit csapattársait.

- Úgy érzem, hogy az MTK első helyzete, amit sikerült hárítanom kicsit leblokkolta a csapatot ezért volt az, hogy az MTK akár el is dönthette volna a mérkőzést az első 45. percben. A második félidő 75. percétől kezdve viszont sikerült az MTK fölé nőnünk, igaz ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Ennek ellenére roppantul fontos pontot szereztünk egy nagyon jól játszó csapat ellen - nyilatkozta Szűcs Lajos.
 
A bajnokcsapat megfigyelője

Mivel a Debrecen már péntek este letudta 16. fordulóbeli mérkőzését a Diósgyőr ellen (3: 1-re nyert a címvédő otthon), szombaton Herczeg András, a Bajnokok Ligájában is szereplő hajdúságiak trénere kilátogatott a Hidegkúti stadionba, hogy élőben tekintse meg az MTK-Lombard Pápa összecsapást, hiszen egy hét múlva a 17. fordulóban pápára látogat a bajnokcsapat.

Hogy mi került Herceg András jegyzeteire a mérkőzés folyamán, azt nem tudni. Egy biztos, a pápaiak valós játéktudásáról nem hullt le a lepel szombaton, csak védelmük lelkesedése, és kapusuk klasszisa domborodott ki az összecsapáson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!