Lombard Pápa

2010.06.09. 15:11

Germán visszatért - Úgy érzi, felnőtt az egy év alatt

Pápa - Germán Tamás egy évig a holland másodosztályban szereplő FC Emmennél szerepelt kölcsönben. A 23 éves támadó visszatért Pápára. Úgy érzi, hasznos tapasztalatokat szerzett, amit Pápán szeretne kiaknázni.

Sikos Gábor

- Milyen volt a légiósélet?

- Teljesen más a kinti légkör és a körülmények, mint itthon, de ezt tényleg csak az tudja igazán, aki már játszott külföldön. Sokat fejlődtem, sokat erősödtem, bízom benne, hogy előnyömre fog válni a légióskodás, megpróbálom kihozni majd belőle a legtöbbet.
 
- Gondolom, azért figyelemmel kísérted a Pápa élvonalbeli szereplését is?

-  Természetesen. Minden összefoglalót megnéztem, és azokat a mérkőzéseket is láttam, amit közvetített a tévé. Képben voltam a csapattal kapcsolatban. Az őszi szereplésük meglepett. Azt gondoltam, hogy nem lesznek kiesési problémák, de azt, hogy még a dobogón is állni fognak az ősz folyamán, nem gondoltam.

-  Tartottad valakivel a kapcsolatot itt Pápán?

-  Ez teljesen egyértelmű. A fiatalokkal, Gyömbér Gáborral, Tóth Gabival, Dlusztus Andrással, Mészáros Márkkal, akikkel jó közösséget alkottunk. Mondhatom azt, hogy napi kapcsolatban voltunk. A mérkőzéseket követően mindig hívtam őket, vagy küldtem egy üzenetet nekik.

- A nyári szünetben mit csinálsz?

- A családdal fogom eltölteni ezt a pihenőidőt. A barátaimat és a rokonaimat is fel fogom keresni. Nem szabad elfelejteni, hogy tavaly augusztusban kimentem és csak a téli szünetben két hétre tudtam hazajönni. Most csak velük szeretnék minél többet lenni.
 
- Mit hoz majd a jövő? Újra külföld vagy esetleg Pápán folytatod?

- Ez egy nehéz kérdés, bár én úgy gondolom, hogy a szerződésem még Pápára köt, így nincs is értelme másban gondolkodni. Mindenki úgy gondolja, hogy ez egy nagyon tanulságos esztendő volt nekem odakinn. Egyedül voltam ott, és úgy érzem, hogy felnőttem fejben, és fizikálisan is megerősödve tértem vissza. A Hollandiában megszerzett tudást természetesen Pápán szeretném kamatoztatni.

 

Germán Tamás a 2008-2009-es szezont a Pápánál kezdte, ősszel 11 NB II-es bajnokin lépett pályára csereként, gólt nem lőtt. Tavasszal kölcsönbe Szolnokra került, ahol 14 meccsen 6 gólt szerzett. A 2009-2010-es szezon elején egy évre a holland másodosztályú Emmen együtteséhez került, amely az élvonalban szereplő Heerenveen fiókcsapata. A másodosztályú bajnokságban nyolcszor lépett pályára, találatot nem jegyzett. Az I. ligás  klub juniorcsapatában viszont 15 mérkőzést játszott és hatszor talált be ellenfelei kapujába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!