Lombard Pápa

2010.07.23. 15:10

Jön a Liga-kupa - Szombaton kezdi az idényt a Lombard Pápa

Pápa - A szombat este hét órakor kezdődő Szombathelyi Haladás elleni Liga-kupa mérkőzéssel elkezdődik a 2010-2011-es idény a Lombard Pápa számára. Véber György a felkészülés részeként tekint a mérkőzésre, de azért fontos számára az eredmény is.

Sikos Gábor

Pikáns párosítással rajtol el szombat este a labdarúgó Liga-kupa sorozata, hiszen a pápai csapat tulajdonosa, Bíró Péter korábban Szombathelyről éppen Pápára tette át székhelyét. Ezt pedig azóta sem tudták neki megbocsátani a vasi drukkerek. Nem csoda, ha a két csapat párharcát mindig fokozottabb érdeklődés övezi a drukkerek részéről.

Azonban Véber György igyekezett már jó előre lehűteni a kedélyeket. Szerinte ezeket az indulatokat csupán mesterségesen generálják, és számukra a Szombathelyi Haladás is csak ugyanolyan ellenfél, mint a többi csapat. Persze azért marad így is elég ok a jó szereplésre.

- Mindenféle szempontból fontos találkozó következik, hiszen ez az egyik utolsó felkészülési lehetőség a jövő hétvégi bajnoki rajtra, ráadásul ez már tétre fog menni. Igaz, mivel most lett vége az edzőtábornak, és még nem vagyunk bajnoki ritmusban, egy kis tompaság lehet majd a csapaton, de ez nem azt jelenti, hogy nem győzni mennénk Szombathelyre - mondta el előzetesen Véber György a szombati Liga-kupa találkozóról.

A pápai tréner szerint az utolsó edzőmeccsükön, a törökök ellen bíztatóan mozgott a csapat, és bízik benne, hogy szombatra ez egy kicsit javulni fog.

Hozzátette, hogy a nyári felkészülésük alatt egy új szerkezetben játszatta csapatát, ahol a villámléptű Abwo mögött a Bárányos Zsolt-Tóth Norbert duó felel majd elsősorban a támadások megkomponálásáért.

Természetesen emellett a védekezés magabiztossá tételén is dolgoztak a nyáron, a vezetőedző reményei szerint ez sikerült is, és idén már elkerülik azt, hogy gyermeteg védelmi hibákból kapjanak gólokat.

A Lombard keretéből előreláthatólag mindenki játékra jelentkezik szombaton, egyedül csak Supics bajlódott hét közben kisebb lágyékhúzódással, de az esti meccsen valószínűleg ott lesz már a pályán.

A Szombathelyi Haladás ellen várható pápai kezdőcsapat: Szűcs - Tóth G., Supics, Farkas A., Rajnay - Varga G., Gyömbér, Heffler - Bárányos, Tóth N. - Abwo.

 

Mivel az Magyar Labdarúgó Szövetség Róth Antalt nevezte ki az U-21-es válogatott szövetségi kapitányának, a tréner közös megegyezéssel szerződést bontott a Haladással - jelentették be a klub hivatalos honlapján. Helyére az a Csertői Aurél ül majd le, akit korábban éppen Róth váltott. A tréner a Lombard Pápa elleni ligameccsen ül majd utoljára a szombathelyi kispadon. Érdekesség, kinevezésekor egyik első meccsét is a Pápa ellen vívta meg, most pedig ellenük búcsúzik. Két csapat egyébként tavalyi idényben kétszer találkozott, és mindkét bajnokin Haladás siker született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!