Lombard Pápa

2010.09.25. 18:57

Pápai gólszüret Kispesten is

Budapest - Gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot a Kispest otthonából a Lombard Pápa csapata

Sikos Gábor

Kispest Honvéd-Lombard Pápa 2:4 (1:2)
Bozsik-stadion 2500 néző
Vezette: Farkas Á. ( Varga Zs., Demeter)

Honvéd: Kemenes – Takács, Couerda, Debreczeni, Hajdú – Abass, Akassou, Coira, Sadjo – Rouani, Danilo Edző: Massimo Morales
Lombard Pápa: Szűcs – Takács P., Farkas A., Bíró P., Németh M. – Quintero, Gyömbér, Bárányos – Abwo, Heffler – Marics Edző: Véber György
Csere: Sadjo helyett Rufino a 65., Akassou helyett Alfi a 77. illetve Abwo helyett Rebryk a 65., Heffler N. helyett Venczel a 91. percben.
Gól:  Abass a 26. és a 60. illetve Marics a 7., Bárányos a 22. és az 57. és Heffler a 73. percben.
Sárga: Takács Á. a 60. Couerda a 88. illetve Farkas A. az 51. és Heffler a 60. percben.
Kiállítás: Couerda a 92. percben.

Két ellentétes felfogásban pályára lépő együttes találkozott szombaton: a kispesti célfutball a pápai kreatív játék ellen. A csapatok ennek szellemében is kezdték a meccset. A hazaiak visszazárva várták a kívánkozó lehetőséget, míg a Véber György tanítványai sok passzal próbáltak utat találni Kemenes kapujáig.

A 7. percben ez össze is jött: Heffler adott be jobbról egy szögletet, Bárányos a röviden csúsztatott, egyenesen a hosszú oldalon érkező Marics elé, aki közvetlen közelről nem hibázott, 0:1.

A gól után sem adta fel taktikáját a Kispest, továbbra is hagyták, hogy a Pápánál legyen a labda, akik ebben a priódusban főleg szabadrúgásból veszélyeztettek. A 20. percben Takács lövése még éppenhogy a léc fölé vágódott, de a 22. percben Bárányos már nem volt ilyen kíméletes: a rutinos irányító tizenhatos előteréből elvégzett szabadrúgása a jobb kapufáról a hálóba vágódott, 0:2.

A Kispest még ekkor sem változtatott stílusán, igaz a vendégek jóvoltából így is összejött a szépítés. Marics vesztett labdát az ellenfél tizenhatosánál, a megszerzett labdából Takács Ákos indította a jobb oldalon Abasst, aki Bíró Péter megforgatva a 16-on belülre cselezte magát, és kilőtte a jobb felsőt, 1:2.

A második félidő kissé álmosan kezdődött, az elsőhöz viszonyítva mindenképp. Főleg Szűcsnek akadt dolga, aki először Sadjo megpattanó és ezért veszélyesen léc alá vágódó beadását tolta fölé, majd Debrczeni szabadrúgását védte magabiztosan.

Az 57. Bárányos Zsolt rázta meg magát újra, és Gyömbér lefejelt labdáját védhetetlenül a kapu bal felső sarkába ragasztotta 16-ról, 1:3.

A gól után ismét a vendéglátók percei következtek, de Szűcsön nem tudtak kifogni, de Danilo távoli kísérleténél és Rouani ziccerénél is mentett a pápai portás. Ha az ellenfél nem is saját csapattársa megtréfálta a kapust. A 60. percben Quintero adott ajándéklabdát Abassnak, aki kihasználva a hibát ismét egyre csökkentette a különbséget, 2:3.
Ez viszont Heffler Norbertnek nem tetszett, aki a 73. percben a csereként beállt Rebryk passza után, négy védő között lövőhelyzetig játszotta magát, és 17-ről a bal alóba helyezett, pontot téve a találkozó végére. Kemenes ezúttal is csak nyomozta a labdát, ami a kapufáról vágódott a hálóba, 2:4.

Megérdemelten gyűjtötte be a Pápa a három pontot idegenben, a Kispest erejéből mindannyiszor csak a felzárkózásra futotta.

Véber György: - Nagyszerű győzelmet arattunk egy jó csapat otthonában. A héten megbeszélt dolgok taktikai részét jól megvalósítottuk. Persze, voltak hibák is, 2-0 és 3-1 után profibban kellett volna hozzáállni a dolgokhoz, és akkor nem kellett volna izgulni. Egy-egy rövidebb periódust leszámítva a mi akaratunk érvényesült.

Massimo Morales: - Megérdemelten nyert a Pápa, el kell ismerni. A kezdésnél, az első percekben nem koncentráltunk eléggé, ezután pedig csak fokozódtak a problémák. 2-0 után jól reagált a csapat, átvette az irányítást, és ha van egy kis szerencsénk, akkor a második félidőben egyenlíthettünk is volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!