Lombard Pápa

2011.04.18. 09:22

Egy gól, más semmi - A kispesti antifutball kifogott a pápaiakon

Pápa - A mezőnyfölény ellenére nem tudott betalálni a Honvéd hálójába a Pápa, így Bright jól eltalált lövése három pontot ért a masszív védelemmel felálló Kispestnek.

Sikos Gábor

Lombard-Honvéd 0:1 (0:1)
Perutz stadion, 1800 néző. V.: Takács János (L. Tóth L., Márkus).
Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Dlusztus, Supics, Németh M. - Zulevs, Gyömbér - Quintero, Bárányos, Heffler N. - Marics. Edző: Véber György.
Kispest Honvéd: Kemenes - Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú N. - Horváth A., Hidi, Zelenka, Moreira, Ivancsics - Bright. Edző: Supka Attila.
Csere: Quintero helyett Szabó Zs. az 54., Nagy S. h. Takács P. a 66., Zulevs h. Bali a 80., ill. Bright h. Vólent a 69. Moreira h. Nagy G. a 69. és Horváth A. h. Akassou a 77. percben.
Gól: Bright a 20. percben.
Sárga lap: Heffler N. a 22, Takács P. a 93., ill. Moreira a 15., Horváth A. a 60., Lovrics a 68. és Vólent a 92. percben.

Az első negyedórában tapogatózó játék folyt a pályán, annak is inkább a középső harmadában. Aztán a semmiből a vendégek előtt adódott lehetőség a 15. percben: Zelenka ugratta ki Moreirát a pápai védők közül, aki így egyedül vezethette Szűcs kapujára a labdát, ám az utolsó pillanatban Németh még odaért és szerelte a kispesti játékost.

A 20. percben egy előreívelt szabadrúgásra Supics és Bright ugrott fel fejelni a 16-os jobb sarkánál, az eset után a labda kettőjük között pattogot, amit az új-zélandi csatár vett észre először, és félfordulattal védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba, 0:1.

A hátrány ledolgozására nagy erőket mozgósított a Pápa. A 27. minutumban Zulevs passza után Quintero tüzelt 16 méterről, de egy védő blokkolta a lövést. A 33. percben Marics tartotta meg a labdát, majd a balján felfutó Hefflerhez passzolt, ám a szélső kiszorított helyzetből kapu mellé lőtt. A 41. percben Supics nyargalt végig a pályán, majd Maricshoz passzolt, a szerb csatár egy állítás után a kaput vette célba, ám a bombaerős lökete kevéssel a jobb sarok fölött hagyta el a játékteret.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt: a Pápa támadott, Supka Attila tanítványai pedig próbálták kapott gól nélkül kibekkelni a hátralévő időt. A pápai térfélen ritkán látott vendég volt a Honvéd, de a hazaiak sem tudtak sok helyzetet kidolgozni a betömörülő és gyakorta tíz emberrel védekező ellenfél előterében. Az egyetlen igazi veszélyt Bárányos 25 méterről elvégzett szabadrúgása jelentette, ám Kemenes vetődve kitornázta a kapu jobb oldalába tartó labdát.

A végén Véber György mindent megpróbált, a hajrában tanítványai már három csatárral rohamoztak, ám rést nem sikerült találniuk ellenfelük védelmén.

Vereségükkel a pápaiak visszaestek a kilencedik helyre a tabellán, míg a fővárosiak újabb nagy lépést tettek a kiesés elkerüléséért vívott harcukban.

Supka Attila: - Amit előre elterveztünk, azt szerencsére meg tudtuk valósítani. Tudtuk, hogy mire számíthatunk a Pápától, és erre alaposan felkészültünk, a védekezésünket ennek megfelelően szerveztük meg. Ma jó napot fogtunk ki, így lett miénk a három pont.

Véber György: - A csapatomat azért érheti kritika, mert nem tudta megoldani azt a feladatot, hogy egy futballozni nem akaró csapatot legyőzzön. Gólt, gólokat kellett volna lőnünk, főleg az első félidőben. Az antifutball ellen nem tudtunk mit csinálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!