Lombard Pápa

2011.09.09. 17:18

A Lombard a negyedik ellen

Pápa - Szombat este az élvonalbeli labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulójában a Kispest együttesét fogadja a Lombard Pápa. Véber György újra számíthat a szerb gólgyárosra, Goran Maricsra.

Sikos Gábor

Nehéz mérkőzés előtt áll a Lombard Pápa labdarúgó csapata. Szombati ellenfele, a Budapest Honvéd eddig kifejezetten jól szerepel a bajnokságban. Jelenleg a negyedik helyen tanyázik, hét lejátszott meccséből ötöt megnyert, csak a Győrtől és a Kecskeméttől nem tudott pontot szerezni.

Supka Attila tanítványai a tavalyi szezonnal ellentétben idén nem fukarkodnak a gólokkal, három mérkőzésükön is négyet számoltak ellenfelükre. Azonban akkor sem esnek kétségbe a kispesti futballisták, ha szoros, kiélezett mérkőzést kell a maguk javára fordítani, a Ferencváros otthonában, és legutóbb a bajnoki címvédő Videoton ellen is egy-egy lőtt góllal hozták el a három pontot. Éppen ezért a kapott és a rúgott gólok tekintetében a Honvédnál jobb mérleggel csupán az eddig hibátlan Debrecen és Győr rendelkezik.

Az viszont a Lombard esélyeit növelheti, hogy a csapatba visszatérhet a házi gólkirály Goran Marics. A szerb támadó már a hétközi Zalaegerszeg elleni Ligakupa meccsen is pályára lépett, és a neki jutó harminc percben egy találattal jelezte, lábadozása során nem felejtette el mesterségét. A szerdai meccs Lovrencsics Gergő lelkének is jót tehetett, hiszen a fiatal csatár sok-sok kihagyott helyzet után kétszer is betalált.


Marics mellett ismét a kezdőben találhatja magát az eltiltását letöltő Farkas Attila, és a sérüléséből úgyszintén felépült észt válogatott, Sander Puri is, aki ismét tagja volt hazája válogatottjának, amely Észak-Írországot verte Európa-bajnoki selejtezőn.

A összecsapás egyik érdekessége lehet a két kapus különmeccse. Ugyanis a Honvéd hálóját őrző Kemenes Szabolcs és a pápaiak csapatkapitánya Szűcs Lajos is képes védéseivel, bravúrjaival meccseket eldönteni, pontokat menteni. A semleges néző csupán azért imádkozhat, nehogy a két egykori ferencvárosi portás egyformán jó napot fogjon ki, mert akkor gólnak bizony nem tapsolhatnak majd a Perutz stadionban.
 
Persze a két csapat idei mérkőzéseit figyelembe véve nem fog unatkozni a publikum, még akkor sem, ha tényleg nem esik gól a találkozón.



Az ősz a pápai együttes sikerét sejteti

Az elmúlt két szezonban egyik csapat sem tudta legyőzni a másikat hazai pályán. Míg Kispesten kétszer is tudott nyerni a Lombard, addig a Perutz stadionban rendre a fővárosiak örülhettek: 2009/2010-es szezonban 3:0-ra, míg az elmúlt idényben 1:0-ra tudtak nyerni Véber György csapata ellen. Ebből a szempontból a vendégek várhatják bizakodóbban az összecsapást, igaz, akkor mindkétszer a bajnokság második felében örülhetett a Honvéd, ősszel mindig a Pápa győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!