Lombard Pápa

2012.11.16. 18:41

Büntetőpárbaj - Négy tizenegyes, három piros lap

Pápa - Eseménydús, izgalmas, minden bizonnyal sokáig emlékezetes mérkőzésen kétgólos hátrányból egyenlített ki a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata a Diósgyőr ellen a Perutz Stadionban pénteken délután.

Polgár Tibor

Lombard_Diósgyőr
2:2 (0:2)
Perutz Stadion, 1000 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Viszokai, Medovarszki). Lombard Pápa: Szűcs  Nagy S., Dlusztus, Rodenbücher, Présinger  Quintero, Tóth B., Sekour, Szabó O.  Seye, Maric. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula. Diósgyőr: Tajti  Vadász, Nagy T., Hanek, Gohér  Gosztonyi, Takács P., Fernando, Elek, Bacsa  Tisza. Vezetőedző: Sisa Tibor.
 Csere: Szabó O. helyett Arsic a 46., Tóth B. helyett Horváth L. a 71., Nagy S. helyett Benko a 81., illetve Fernando helyett Gal a 64., Vadász helyett Vági a 79., és Tisza helyett Rudolf a 84. percben.
Gólszerző: Maric a 61. és a 94. (mindkettő 11-es), illetve Tisza a 25. és a 30. (mindkettő 11-es) percben.
Sárga lap: Rodenbücher a 24., Sekour a 44. illetve Nagy T. a 34. és az 55., Hanek a 60., valamint Tajti a 83. percben.
Kiállítva: Nagy T. az 55., Gosztonyi a 70., és Hanek a 93. percben.
 
A 15. forduló nyitómérkőzésén a 2012/2013-as kiírásban vendégségben még nyeretlen Diósgyőr látogatott a Perutz Stadionba. A hazaiak a 13., míg a vendégek a 8. helyről várták a finoman fogalmazva sem túl szurkolóbarát időpontban (munkanapon, 17 órakor) kezdődő mérkőzést.


Az első helyzet Seye előtt adódott, ám a sárga-feketék csatára egy védő szorításában 12 méterről a kapu fölé lőtt a 6. percben. Ezt követően leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, folyamatos játék nem alakult ki a gyepen.

Aztán a semmiből büntetőhöz jutott a DVTK: a 24. percben Rodenbücher lába akadt össze Vadász hasonló végtagjával a 16-oson belül, Iványi játékvezető pedig befújta a jogosnak tűnő 11-est. A mészpontra leállított labdát Tisza higgadtan a kapu jobb alsó sarkába gurította a jobbra dőlő Szűcs mellett, 0:1.

Talán még fel sem ocsúdtak a sokkból Zsivóczky Gyula tanítványai, amikor a sípmester ismét büntetőt ítélt a miskolciak javára. A bíró ezúttal a 29. percben Tóth Bence mellett hasra eső Gosztonyi mutatványát díjazta 11-essel. Tiszát ismét elvállata az ítélet-végrehajtást, és ezúttal a kapu közepébe gurított a játékszert, miközben Szűcs most jobbra mozdult, 0:2.

A második bekapott gól után varázsütésre felébredt a pápai alakulat és futószalagon szállította az ígéretesnél ígéretesebb lehetőségeket. A 36. percben Quintero szerzett erőszakosan labdát a jobb oldalon, Seye elé tálalt, aki nagy helyzetben, 8 méterről a kapu fölé durrantott.

Három minutummal később Quintero indítása néhány centivel hosszabb lett a kelleténél, így a remek ütemben kimozduló Tajti fel tudta szedni a labdát a ziccerben érkező Maric elől. A rutinos pápai támadó a 41. percben már hibátlan kiszolgálást kapott, ekkor viszont 6 méterről a kapu fölé fejelt.

Az első félidő vége előtt két perccel Sekour egy szöglet után a miskolciak kapujába továbbította a játékszert - apró szépséghiba, hogy jól láthatóan kézzel tette mindezt, így maradt a kétgólos vendégelőny.A fordulást követően támadásban maradat a Lombard, az 54. percben például Sekour közeli fejesét kellett hárítania a miskolciak hálóőrének. A következő percben Nagy Tamás összeszedte második sárga lapját is, a miskolciak fiatal védője mehetett zuhanyozni.

A 60. percben Seye tört be a diósgyőri tizenhatosra, ahol Michal Hanek akadályozta a kapura törésben, Iványi pedig harmadszor is a tizenegyespontra mutatott a találkozón. A büntetőt Maric higgadtan a kapu jobb alsó sarkába lőtte, 1:2.

Két perc múlva ismét a DVTK kapujába került a labda, azonban Seye lesről talált a hálóba. A 70. percben kilenc emberre fogyatkoztak a vendégek: Gosztonyi egyből piros lapot kapott, miután nyújtott lábbal beleszállt Tóth Bencébe.

A hátralévő időben végig egykapuzott a Pápa, azonban az újabb hazai gólra a hosszabbításig kellett várni: a 93. percben Hanek borította fel Sekourt a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Maric magabiztosan a kapu bal oldalába vágta, 2:2. Sisa Tibor: - Egyenlő létszámnál jól játszottunk a remekül futballozó Pápa ellen. A kiállítás után át kellett szervezni a csapat szerkezetét, de az újabb piros lapokat már nem lehetett kibírni. Megérdemeltük volna a győzelmet, de végül két pontot elveszítettünk.

Ezek is érdekelhetik