Lombard Pápa

2014.03.06. 10:10

Győzelmi reménnyel

Pápa - Az idei esztendő első hazai bajnokiján lép pályára a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata pénteken 19 órától a Mezőkövesd ellen az NB I 19. fordulójában.

Polgár Tibor

A pápaiak bizonyára remek hangulatban várják az esti találkozót, hiszen 2014-ben még nem hagyták el vesztesen a futballpályát hármas sípszó után, ráadásul hétközben ismét alaposan elkalapálták a Kecskemét együttesét a Ligakupában. Az újonc Mezőkövesdről is kellemes emlékeket őrizhetnek Tóth Bálint tanítványai, akik a 4. játéknapon 2:0-ás sikerrel hozták el a három pontot a borsodi kisvárosból. Hasonló eredménnyel a Lombard-szurkolók többsége talán ezúttal is elégedett lenne. Az esélyek a bakonyaljaiak mellett szólnak: Szűcs Lajosék 24 ponttal a tabella 9. helyén állnak, míg Véber György legénysége 18 egységet gyűjtve a 18. pozícióban tanyázik. A Lombard Pápa legutóbbi három hazai bajnokiját megnyerte, a Mezőkövesd idegenbeli mérlege pedig nem túl fényes.

- A héten már játszottunk egy számunkra nagyon jól sikerült meccset, amivel nagyszerűen hangoltunk a Mezőkövesd elleni találkozóra. Természetesen továbbra sem szeretnénk megszakítani a remek szériánkat, az idei első hazai bajnokinkon kizárólag a három pont jöhet számításba. Jó lenne győzelemmel kezdeni a Perutz Stadionban - nyilatkozta lapunknak Németh Milán, a pápaiak csupaszív védője. A 25 éves futballista annakidején a Véber György irányítása alatt álló a Lombardban lett NB I-es játékos, így nem meglepő, ha örömmel gondol vissza egykori edzőjére.

Németh Milán (fehér mezben) úgy érzi, jó helyzetkihasználással legyőzhetik a Mezőkövesdet (Fotó: Penovác Károly)

 

- Mindig jó viszonyban voltam a Gyurival, rengeteget köszönhetek neki. Sokat tanultam tőle, nála mutatkoztam be az élvonalban. De ilyen a futball, ő most az ellenfél mesterként érkezik majd Pápára, én pedig azon leszek, hogy legyőzzük a csapatát. Ha mindenki kellő akarattal és koncentráltsággal fog játszani, illetve jó arányban értékesítjük a helyzeteinket, akkor nem lehet probléma, csakis mi nyerhetünk - jelentette ki a kiváló mentalitású labdarúgó. Mint mondta, arra törekszik, hogy mindig a maximumot nyújtsa. Sosincs megelégedve önmagával, azért dolgozik, hogy egyre jobb és jobb legyen a pályán. Véleménye szerint a futballban a jó védekezés különösen fontos, mert ez stabilitást és megnyugvást ad a csapatnak. Úgy érzi, e tekintetben is jó úton halad a Lombard Pápa.

Kérdésünkre Németh Milán elárulta, a kiváló öltözői hangulat az egyik kulcsa a csapat sikeres szereplésének. Bátran mondhatom, az öltözői légkör tekintetében listavezetők vagyunk az NB I-ben. Ezt az új igazolásaink is rendre megerősítik nekünk. Összetartó, nagyszerű közösséget alkotunk, ez pedig a pályán mutatott teljesítményükre is kihat. Nyílván minden csapat életében vannak nehéz időszakok, de mi ekkor sem feledkezünk meg egymásról, segítjük a másikat, amiben csak tudjuk fogalmazott a nagy munkabírású védő, aki a közösségépítés szempontjából Kovács László kapusedzőt, valamint Tóth Bálint vezetőedzőt emelte ki.

 

Érdemes időben érkezni a stadionba

A megújult sporttörvény értelmében az NB I-es csapatok labdarúgó-mérkőzéseinek látogatásához személyes adatok megadása is szükséges. Ennek értelmében a Perutz Stadionba is csak névre szóló jeggyel lehet belépni élvonalbeli bajnokira. A Lombard Pápa szurkolói ezentúl elővételben akár az interneten (meccsjegy.mlsz.hu) vagy jegyirodákban is megvásárolhatják a belépőjegyeiket. Emellett természetesen továbbra is lehetőség lesz a helyszíni jegyváltásra. A lelátóra történő bejutást a beléptető rendszer alkalmazása esetlegesen lassíthatja, ezért a klub kéri a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!