Lombard Pápa

2014.05.12. 13:20

Biztossá vált a Pápa bennmaradása

Pápa - Minden bizonnyal ambivalens érzésekkel zárta az NB I 28. fordulóját a Lombard labdarúgócsapata, amely zsinórban negyedik bajnoki vereségét szenvedte el a hétvégén, ám ennek ellenére matematikailag is biztossá vált a bakonyaljaiak bennmaradása.

Polgár Tibor

Kecskeméti kudarcukkal a tabella 12. helyére csúsztak vissza a pápai focisták, ugyanakkor mivel a már kiesést jelentő 15. pozícióban lévő Mezőkövesd is kikapott, biztossá vált, hogy a borsodi kiscsapat a bajnokság hátralévő két fordulójában nem előzheti meg a Veszprém megyei sárga-feketéket.

A Lombardnál egy új - egyelőre kérdéses időintervallumú - korszak kezdetén bemutatkozott a kispadon Nagy Mihály vezetőedző.

- Ha a számszerű végeredményt nézzük, bizonyára nem így szeretett volna bemutatkozni az élvonalbeli kispadon.

- Persze, hogy nem - vágta rá kérdésünkre Nagy Mihály. - Természetesen minél jobb eredmény elérésére törekedtünk, de sajnos csak ez lett belőle.

- Nem elég, hogy sok a sérültjük, ismét tizenegyest és kiállítást ítéltek a Lombard Pápa ellen.

- A tizenegyes szerintem nem volt jogos, az esetnél Bebeto műesést mutatott be. Ettől függetlenül védekezési hiba előzte meg azt a szituációt. Csizmadia második sárga lapjával nem vitatkozom, viszont az elsőt túl szigorúan kapta meg. Ugyanakkor a kecskemétiek minden egyes labdaszerzésünk, lefordulásunk után azonnal szándékos szabálytalansággal állítottak meg bennünket a középpályán az első félidőben, és ezeket nem büntette a játékvezető. A kárunkra meghozott két ítélet komolyan befolyásolta a játékot mindkét félidő elején. Mindez a Lombardnál lényegesen erősebb csapatokat is megfogott volna. Ráadásul az első játékrészben több borzalmasan gyenge egyéni teljesítmény is volt a csapatban.

A bajnokság hajrájában több problémával kell szembenéznie a csapatnak, például sok a sérült (Fotó: Penovác Károly)

 

- Ejtsünk szót egy kellemesebb témáról is: matematikailag is biztossá vált, hogy első osztályú marad a csapat. A hátralévő meccseiken felszabadultabban, nyugodtabban futballozhatnak.

- Most sem voltunk idegesek. Azonban tovább romlott a helyzetünk, hiszen Kecskeméten három játékosunk is kipontozódott Tóth Gábor mellé. Eltiltás miatt Csizmadiára, Struhárra és Nagy Tamásra sem számíthatok a következő bajnokin. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy elfogytak a védőink a hétvégi meccsre. Nem tudom, Németh Milán felépül-e addigra. Borzasztóan nehéz helyzetbe kerültünk.

- Ilyenkor szokták mondani: akkor jöjjenek és bizonyítsanak a fiatalok!

- A fiatalok eddig is jöttek, nem volt ezzel különösebb probléma. Király Botond Szűcs Lajos után a csapat legjobbja volt Kecskeméten, korosztályos válogatotthoz méltóan futballozott. Jagodics Bence a hibájától eltekintve nem játszott rosszul, és bizonyíthatnak majd további fiatalok is. Túl sok választási lehetőségem egyébként sincs.

- Nevek említése nélkül kérem, áruljon el még annyit, van olyan labdarúgó, akinek a hátralévő két bajnokin múlik a sorsa?

- Van.

 

Nagy Mihály a Kecskeméti TE elleni bajnokival kapcsolatban nehezményezte a kiosztott sárga lapok magas számát, amiből hat jutott a csapatának. Nem értettem a játékvezetőt, ugyanis nem volt durva, nem volt feszült légkörű a mérkőzés, és nem volt benne indulat fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!