Lombard Pápa

2014.08.28. 12:50

Kötelezően bevezetik a szurkolói kártyát

Pápa - A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) döntésének értelmében szeptember 15-től kizárólag úgynevezett szurkolói kártya birtokában lehet majd bejutni az NB I-es csapatok lelátóira - ez alól természetesen a pápai Perutz Stadion sem jelent kivételt.

Polgár Tibor

A hazai futballvezérkar júniusban hozott határozatot többek között a kötelező szurkolói kártyás beléptetésről, az új rendszer bevezetésének határidejét szeptember közepére jelölték ki. A szövetség értesítette az élvonalbeli fociklubokat, amelyek augusztus végén megkezdték a szurkolói kártyák kiállítását, így történt ez a Lombard Pápánál is.

Aztán a héten jött egy újabb MLSZ-döntés: azoknál a kluboknál, ahol a stadionfejlesztés indokolttá teszi, lehetőség van a kártyarendszer bevezetésének - legfeljebb tavaszig történő - halasztásra. De mit takar valójában a szurkolói kártya?

Az MLSZ tájékoztatása szerint a szurkolói kártya elsősorban nem biztonsági eszköz, hanem a jegyvásárlás és a bővülő szolgáltatások igénybevételének felgyorsítása, leegyszerűsítése a célja. A kártya kiváltása után a szurkoló egyszerűen vásárolhat jegyet az ország több mint 300 viszonteladási pontján, illetve az interneten vagy az adott klub pénztáraiban. Szeptember 15-ig a kártyák kiváltása ingyenes, ezt követően pedig a klubok által meghatározott összeg ellenében készíttethető el.

Szeptember 15. után a pápai Perutz-stadionba is kizárólag szurkolói kártyával lehet bemenni (Fotó: Penovác Károly)

A szurkolói kártyáknak három típusa lesz: az egyik a klubkártya, amelyen a tulajdonos - a jogszabály szerint előírt - adatait, tehát a nevét, a születési helyét és idejét, valamint fényképét kell feltüntetni. A másik a futballkártya, amelyet az MLSZ bocsát ki azoknak, akik nem kötődnek egyetlen klubhoz. A harmadik a szövetség tisztségviselőinek, alkalmazottainak, illetve a játékvezetőknek és egyéb hivatalos személyeknek kiállított MLSZ-kártya. Egy szurkoló egy klubkártyát és egy futballkártyát válthat ki, ezek bármelyikével bármelyik NB I-es, kupa-, vagy válogatott mérkőzésre vehet jegyet.

- A szurkolói kártya elkészítése egyszerűbb, mint a bérlet kiváltása - jelentette ki megkeresésünkre Szemán György, a Lombard Pápa klubigazgatója. - A kártya kiváltásához személyesen, valamilyen személyazonosító okmánnyal kell megjelenni a Perutz Stadion székházában. Itt egy fotó is készül a szurkolóról, aki körülbelül három percen belül kézhez kapja a szurkolói kártyáját - tudtuk meg a sportvezetőtől. Kérdésünkre elmondta, a külföldi állampolgároknak és a hat év alatti gyerekeknek nem kell kiváltaniuk a szurkolói kártyát, előbbiek útlevelükkel vagy személyi igazolványukkal válthatnak jegyet. A már szezonbérlettel rendelkezőknek a bérlet érvényességéig nem szükséges és nem kötelező a klubkártya kiváltása, de más stadionokba csak azzal válthatnak jegyet. Szemán György a Naplónak úgy nyilatkozott, a kártyarendszer bevezetési határidejére irányuló halasztási lehetőség a Pápát várhatóan nem érinti. - Szeptember 15. után a mi stadionunkba kizárólag szurkolói kártyával lehet bejönni, ezért kérjük a szurkolóinkat, hogy időben váltsák ki a klubkártyájukat. Ezt az említett határidőig ingyenesen tehetik meg, a későbbiekben pedig ennek köszönhetően jelentősen felgyorsul majd a jegyvásárlás.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége a 2014/2015-ös versenyévadban kötelezővé tette az NB I-es csapatok számára a központi jegyértékesítő rendszerhez való informatikai csatlakozást abban az esetben, ha ennek a feltételei rendelkezésre állnak. Továbbá kötelező a beléptető rendszerrel felszerelt stadionokban megrendezett NB I-es bajnokikon és Magyar Kupa-mérkőzéseken a szurkolói kártya alkalmazása a jegyértékesítésben, valamint a szurkolói kártya kiváltásakor a személyes azonosítás végrehajtása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!