Lombard Pápa

2014.10.07. 17:31

Önbizalom-növelő pápai győzelem

Megszerezte első győzelmét a Ligakupa 2014/2015-ös kiírásában a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata. Kovács László tanítványai a G csoportban a másodosztályú Siófokot fektették két vállra kedden. Az E csoportban szereplő FC Ajka simán kikapott a szintén NB II-es Vasastól.

Horváth Gábor

Lombard Pápa-Siófok 2:0
(0:0)

Perutz Stadion, 100 néző. Vezette: Berke Balázs.

Lombard Pápa: Horváth G. – Csizmadia, Jagodics, Nagy T., Gál – Benkő (Schmid, 88.) Csilus, Király (Popin, 60.), Coroian, Frizoni – Waltner (Faggyas, 69.). Vezetőedző: Kovács László.

Siófok: Kis T. (Ambrusics, 72.) – Vég, Pécseli, Singer, Baranyai – Bene, Rusvai (Habi, 60.), Túrós (Katona, 78.), Fülöp, Eisenberger – Horváth B. (Körmendy, 46.). Vezetőedző: Horváth Károly.

Gólszerző: Benkő az 53., és Popin a 81. percben.

Megszerezte első győzelmét a Ligakupa 2014/2015-ös kiírásában a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapata. Kovács László tanítványai a másodosztályú Siófokot fektették két vállra a Perutz Stadionban kedden délután.

Finoman fogalmazva gyenge első félidőt produkáltak a csapatok, a pápaiak próbálták irányítani a játékot, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Azért egy szép jelenetet láthattak a nézők: a 44. percben Waltner kevéssel a bal kapufa mellé ollózta a labdát. Az 53. percben Benkő a bal oldalon betört a tizenhatoson belülre, majd higgadtan a kapuba gurított, 1-0. A mérkőzés Popin találatával dőlt el a 81. percben, a hórihorgas szerb csatár Frizoni jobb oldali szabadrúgását hat méterről a bal felső sarokba fejelte, 2-0. A Lombard csak annyit adott ki magából, amennyi szükséges volt a három pont megszerzéséhez. Győzelmükkel a bakonyaljaiak versenyben maradtak a továbbjutásért a Ligakupa G jelű csoportjában. A hétvégén a válogatott mérkőzések miatt nem rendeznek fordulót az NB I-ben, a Lombard Pápa legközelebb október 15-én játszik tétmérkőzést – az ellenfél ismét a Siófok lesz a Ligakupában, de már a Balaton-partiak pályaválasztása mellett.

 

 

 

 

Két gól is kapott az utolsó percekben az FC Ajka a Vasastól

FC Ajka–Vasas
0:4 (0:1)

Ajka, 100 néző. V.: Böcskei. FC Ajka: Tulipán – Mogyorósi (Varga, 72.), Asztalos, Pákai (Csordás Sz., 65.), Gunther – Köles, Horváth (Németh, 65.), Kalász – Mihalecz, Csordás S., Matetits. Vasas: Németh – Görgényi, Preklet, Tamás, Hajdú (Polényi, 69.), Gál (Nagy T., 66.), Vida, Berecz (Kiss, 81.), Nagy D., Ádám (Remili, 46.), Takács (Pál, 76.). Edző: Szanyó Károly.

A 34. percben Görgényi jobboldali beadását Tulipán a bal felső saroknál saját kapujába ütötte, 0:1.

Az 56. percben jobboldali vendégtámadás után az elől tartózkodó Tamás teljesen tisztán állva 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett, 0:3.

A 90. percben baloldali beadást követően Remili mellel visszatett labdáját Pál lőtte 14 méterről a léc alá, 0:3.

A 92. percben baloldali vendégtámadásnál az ajkai védők asszisztálása mellett Varga Tamás lőtt, 16 méterről a léc alá, 0:4.

Ezen a mérkőzésen minden csapatrészében jobb volt a Vasas. A hajrára teljesen széteső FC Ajka ellen ilyen arányban is megérdemelten nyertek a vendégek.

Klement István: – Helyzeteink nekünk is voltak, mi azonban kihagytuk őket. Kár az utolsó negyedóráért.

Szanyó Károly: – Úgy gondolom, győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt. Az ellenfél kapuja előtt azonban nagyobb összpontosítás kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!