Lombard Pápa

2014.11.20. 18:15

Nyerhető meccs: a Honvéd érkezik a Perutz Stadionba

Pápa - Nagy esély kínálkozik szombaton a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata számára ahhoz, hogy megnyugtató távolságra kerüljön a kiesőzónától.

Polgár Tibor

Az immár Lengyel Ferenc irányítása alatt álló bakonyaljaiak az előző hét bajnokiján mindössze egyetlen pontot szerző Budapest Honvédot fogadják az NB I 15. fordulójában. A fővárosi piros-feketéknek idegenben különösen pocsék a mérlegük: a mostani szezon során vendégként még nem nyertek meccset. Ennek is köszönhető, hogy a nagy múltú kispestiek a tabella 13. helyén szerénykednek, és két pontra vannak a már kiesést jelentő 15. pozíciótól.

A 11. helyezett pápaiak lába alatt kevésbé ég a talaj, bár a mezőny második fele igencsak sűrű. Mindenesetre a Lombard-fiúk egy győzelemmel tisztes távolságra távolodhatnának a sereghajtóktól.

Csilus Tamás határozott játékára a Budapest Honvéd ellen is szüksége lesz a Lombardnak
Fotó: Penovác Károly

- A Honvédot jobb csapatnak tartom annál, mint amit a táblázaton elfoglalt helyezésül mutat - nyilatkozta a Naplónak Faggyas Milán, a Lombard Pápa nyáron szerződtetett támadója. - A kispestiek roppant kellemetlen ellenfelek tudnak lenni, ezért nagyon oda kell figyelnünk rájuk - figyelmeztetett a 25 esztendős futballista.

Mint mondta, Lengyel Ferenc új taktikát talált ki a csapat számára, és amennyiben az edzéseken gyakoroltakat sikerül tétmérkőzésen is megvalósítaniuk, legyőzhetik a Honvédot. De vajon az egy pont már csalódást keltene?

- Nehéz erre válaszolni. Nyilván csak a lefújást követően lehet majd megmondani, jó eredménynek számít-e a döntetlen. Ettől független természetesen úgy megyünk ki a pályára, hogy szeretnénk legyőzni riválisainkat - jelentette ki Faggyas Milán.

A Lombard Pápa -Budapest Honvéd találkozó szombaton 20 órakor kezdődik.

Faggyas Milán számára nem ismeretlen a Lombard Pápa szombati ellenfele, ugyanis a miskolci születésű támadó a 2012/2013-as szezonban a kispestiek játékosa volt. A Budapest Honvéd mezében tizennyolc bajnokin lépett pályára és három gólt szerzett. Kérdésünkre elmondta, habár azóta jelentősen kicserélődött a fővárosi piros-feketék játékoskerete, de van olyan egykori csapattársa, aki még most is a Honvédban futballozik, és néhányukkal a mai napig jó kapcsolatot ápol. Persze Faggyas Milán szombaton mindent megtesz majd a pályán azért, hogy barátai vesztesen távozzanak a Perutz Stadionból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!