Lombard Pápa

2015.02.10. 17:55

Önbizalomnövelő Lombard-győzelem

Pápa - Magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata a Sepsiszentgyörgy együttese elleni keddi edzőmeccsen Lipóton.

Polgár Tibor

A Szigetközben található településen immár az ötödik felkészülési találkozójukat játszották a téli időszakban a bakonyaljaiak. Lengyel Ferenc vezetőedző a Szűcs - Zulevs, Csizmadia, Bogunovic, Frizoni - Santos, Juhász, Pongrácz, Yannick - Seye, Popin összeállítású kezdő tizenegyet küldte pályára. A mérkőzés folyamán csereként szóhoz jutott Horváth Gábor, Gál, Jagodics, Király, Waltner, Eisenberger, Vankó, valamint Bolla.

A Lombard-fiúknak nem okozott gondot a román harmadosztályban feljutó helyen álló Sepsiszentgyörgy legyőzése: az első félidőben Sasa Popin fejesből vezetést szerzett a pápaiaknak, a második játékrészben pedig Eisenberger Tamás beállította a 2-0-s végeredményt az erdélyi csapat ellen.

Lengyel Ferenc (jobbra) elégedett lehet tanítványaival, a pápai labdarúgók még veretlenek a téli felkészülési időszakban
Fotó: Penovác Károly

A tesztmeccsen lehetőséget kapott a bizonyításra Fabio Santos, azonban a találkozó után a brazil középpályástól elköszönt a Lengyel Ferenc vezette szakmai stáb. Ellenben a szenegáli-szlovák kettős állampolgárságú Mouhamadou Seyével két és fél éves szerződést kötött a Lombard a hét elején. A 26 esztendős támadó 2012-ben már szerepelt a pápai csapatban, melynek akkor nagy erőssége volt.

Emellett a klubvezetés megállapodott az ETO-val Stieber András és Vankó Imre kölcsönvételéről, mindketten fél évre érkeznek a Perutzba. Továbbá szerződést ajánlottak a csapattal készülő, korábban a Debrecent is erősítő Mbengono Yannicknak. Csizmadiák szombaton 11 órától az NB II-es Kaposvárt fogadják felkészülési meccsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!