Lombard Pápa

2015.05.11. 10:51

A szezon végén búcsút int Pápának a focicsapat ikonja

Pápa - Csapata végső helyezésétől függetlenül nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését Szűcs Lajos, a labdarúgó NB I-ben a bennmaradásért küzdő Lombard Pápa csapatkapitánya.

Polgár Tibor

A 41 esztendős hálóőr a Naplónak nyilatkozva elmondta, sajnos édesanyja egészségi állapota megromlott, emiatt szeretne a lehető legközelebb költözni hozzá, így kilenc és fél év után, a bajnokság végeztével távozik Pápáról.

– Már decemberben is fontolgattam a távozást, amikor baleset érte anyut – árulta el kérdésünkre Szűcs Lajos. – Akkor még fél év volt vissza a szerződésemből, emellett pedig tudtam, hogy nagyon nehéz tavasz elé néz a csapat a bennmaradásét folytatott küzdelem tekintetében, amihez mindenképpen segítséget akartam nyújtani a Lombard Pápának. Valljuk be, a korábbi években mindig megütötte a klubot a kiesés szele, ez most sincsen másképpen, ugyanakkor én bízom benne, hogy sikerül bennmaradó helyen végezni – fogalmazott.

Szűcs Lajos a nyáron elhagyja a Lombardot és Pápa városát. Fotó: Penovác Károly

Az NB I-ben számtalanszor a legjobb kapusak választott rutinos futballista kifejtette: életének csaknem negyed részét, 9 és fél évet töltött el Pápán, nagyon megszerette a várost, így fájó szívvel fog búcsúzni.

– Számomra ez nem lesz olyan egyszerű, hogy bepakolok a bőröndbe és elmegyek. A kisfiam is itt jár iskolába, úgyhogy el kell kezdenem készülni a váltásra. Ettől függetlenül természetesen minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a Lombard Pápa első osztályú maradjon. Úgy vélem, még most is 50 százalék esélyünk van a bennmaradásra. Ha a hátralévő három meccsünkön tudunk legalább négy pontot gyűjteni, az elegendő lehet, amennyiben pedig hatot szerzünk, akkor biztosan nem esünk ki. Az ember persze tisztában van a saját képességeivel, a realitással, de ebben az NB I-ben bármi megtörténhet – bizakodott Szűcs Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!