Lombard Pápa

2015.05.09. 19:09

Már csak a csoda segíthet a Lombardon: Újabb vereségükkel reménytelen helyzetbe kerültek a pápaiak

Pápa - Mindhárom pontot elvitte a Perutz Stadionból a Pécs csapata a labdarúgó NB I 27. fordulójában szombaton este, amivel a kiesés szélére taszította az ezer sebből vérző Lombard Pápa együttesét.

Polgár Tibor

Lombard Pápa–Pécsi MFC 0:2 (0:0).

Perutz Stadion, 800 néző. Vezette: Vad II István (Tóth II V., Bozó).

Lombard Pápa: Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi – Csilus, Nagy T., Randjelovic, Sluka – Seye, Popin. Vezetőedző: Kovács László.

Pécsi MFC: Poleksic – Horváth A., Ojdanic, Balogh B., Uzoma – Pauljevic, James, Weitzer, Márkvárt, Szatmári – Makriev. Vezetőedző: Robert Jarni.

Csere: Csilus helyett Pongrácz a 46., Völgyi helyett Vankó az 58., Popin helyett Waltner a 69., illetve Makriev helyett Frőhlich a 46., Weitzer helyett Heffler a 75., és Pauljevic helyett Frank a 91. percben.

Gólszerző: Pauljevic az 54., és Frőhlich a 78. percben.

Sárga lap: Bogunovic a 47., Sluka az 52., illetve James a 79. percben.

Meglehetősen óvatos játékkal kezdődött a rendkívül nagy téttel bíró találkozó, melynek elején leginkább a szélről beívelt labdákkal próbálkoztak veszélyt teremteni a csapatok. Egy-egy ilyen szituáció végén előbb Jagodics, majd a túloldalon Ojdanic maradt le centikkel a beadásról a kapu torkában. A 20. percben Bogunovic gondolt egy merészet és jó 26 méterről, szabadrúgásból megkínálta egy bombával Poleksicset, aki elvetődve magához ölelte a játékszert. A 29. minutumban Weitzer 14 méteres fejesét Szűcs a levegőben úszva oldalra ütötte a bal felső sarok elől. A nem túl nagy iramú első játékrész hátralévő része eseménytelen mezőnyjátékkal telt el.

A fordulás után sem változott a játék képe, azonban egy remek egyéni teljesítmény előnyhöz juttatta a vendégeket: az 54. percben Pauljevic megiramodott a jobb oldalon, belépett a tizenhatoson belülre, majd 15 méterről, ballal, gyönyörű mozdulattal a jobb felső sarokba csavart, 0:1. A második félidő derekán Pauljevic centerezését Weitzer 13 méterről a bal kapufa mellé lőtte. Ahogy teltek a percek, a pápaiak egyre idegesebbé váltak és rengeteget hibáztak. A 78. percben eldőlt a mérkőzés, miután a Pauljevic labdájával középen kilépő Frőhlich Roland 13 méterről a hálóba passzolt, 0:2. Ezt követően a szurkolók láthattak még egy veszélyes Seye-szabadrúgást, illetve egy Szatmári-kapufát, az eredmény pedig már nem változott. A Lombard Pápa újabb vereségével nagyon eltávolodott a bennmaradástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!