Lombard Pápa

2015.05.21. 19:47

Utoljára hazai pályán - Fájó szívvel hagyja majd el a várost a közkedvelt kapus

Pápa - Két szempontból is kiemelten fontos mérkőzést játszik a labdarúgó NB I 29. fordulójában a Lombard Pápa a Paksi FC csapata ellen szombaton 18.30-tól.

Polgár Tibor

Ugyanis amennyiben a sereghajtó bakonyaljaiak nem győzik le a játéknap előtt a tabella ötödik helyén álló riválisukat, biztosan kieső helyen végeznek az élvonalbeli pontvadászat 2014/2015-ös szezonjában. Emellett pedig ezen a találkozón búcsúzik el a pápai közönségtől és a Perutz Stadiontól Szűcs Lajos, aki immár csaknem egy évtizede meghatározó szerepet tölt be a város labdarúgásában (is).

- Különleges mérkőzés lesz számomra a szombati, ez biztos - nyilatkozta a Naplónak Szűcs Lajos. - Egyáltalán nem vagyok boldog. Nagyon szép kilenc és fél évet töltöttem el Pápán. A város lakói, a szurkolók, a csapat körül dolgozók mind szeretnek, amiért én nagyon hálás is vagyok nekik. A kisfiam itt nőtt fel, Pápán lakik a legjobb barátom, Szaller Gábor, és számtalan szép emlék köt a településhez - fogalmazott a kiváló kapus.

Hozzáfűzte: szeretné leszögezni, hogy nem a süllyedő hajót hagyja el, hiszen egyrészt kitölti a nyáron lejáró szerződését, másrészt pedig az édesanyja megromlott egészségi állapota miatt mindenképpen meg kellett hoznia ezt a döntést. - Bevallom, nagyon rosszul esnek a távozásommal kapcsolatban az interneten megjelent egyes rosszindulatú hozzászólások. Az említett családi ok miatt már decemberben is átfutott az agyamon a búcsú gondolata, de akkor úgy érzetem, kötelességem segíteni a csapatnak a bennmaradásért folyó küzdelemben. Most viszont már nem halogathatom tovább a dolgot, szeretnék a Budapesten élő édesanyám közelében lenni. Ez az igazság. Aki pedig mást gondol a távozásom indokairól, az már egyáltalán nem tud érdekelni - jelentette ki az egyik legjobb magyar hálóőr.

- Biztos vagyok benne, hogy a csapat is arra törekszik majd szombaton, hogy szépen búcsúzzunk a hazai közönségtől. Az NB I-es induláshoz szükséges klublicencre nyilván nincsen ráhatásunk, azonban a lelkünk mélyén még bízunk benne, hogy végül sikerül bennmaradó helyen zárni ezt a hányattatott szezont. Ehhez a hátralévő mindkét meccsünket meg kellene nyerni, ami végképp nem ígérkezik könnyű feladatnak - jegyezte meg Szűcs Lajos.

Kapus létére öt gólt is szerzett

Szűcs Lajos 1973. augusztus 8-án született Budapesten. Legnagyobb sikereit a Ferencvárosban érte el, fradistaként kétszeres magyar bajnoknak, valamint kétszeres Magyar Kupa-győztesnek vallhatja magát. Az FTC-vel bejutott az Európa Liga csoportkörébe. 2006 februárjában igazolt a Lombardhoz. Érdekesség, hogy eddigi pályafutás során - kapus létére - már öt gólt szerzett az élvonalban. Mindannyiszor tizenegyesből volt eredményes. A magyar válogatott mezét háromszor viselhette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!